Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Awad-Geissler, Johanna - De muze van Bagdad

Schrijver:
Titel: De muze van Bagdad
ISBN: 9789069745343
Taal: Nederlands
Uitgever: Arena, 2003- het ware verhaal van Safia, een Iraakse vrouw die strijdt voor vrijheid en democratie in haar vaderland
Bijzonderheden: Zeer Nette [ ! ] grote paperback, 23,5x15,5 cm. ,329 pag.
Prijs: € 4,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
De Iraakse Safia Taleb-al Souhail groeide op in schitterende paleizen, maar niet in haar eigen land. Van jongs af aan leefde ze in ballingschap en ze werd streng bewaakt door lijfwachten. Op uitnodiging van vooraanstaande families in het Midden-Oosten verbleef ze met haar familie in onder meer Libanon en Jordaniƫ. Ze was 24 toen ze wapenleveranties organiseerde aan de oppositie in Irak, en 28 toen haar vader voor haar ogen op straat werd doodgeschoten door Saddams geheime dienst.
Als een van de zeven dochters van de in 1994 vermoorde sjeik Taleb al-Souhail ' die behoorde tot de meest invloedrijke sjiitische stamhoofden en oppositievoerders ' heeft Safia nu zijn nalatenschap overgenomen. Ze heeft geleerd om te gaan met een leven vol angst ' en vecht onophoudelijk voor democratie en de rechten van Iraakse vrouwen, die op de sociale ladder praktisch onderaan staan.
In deze buitengewone levensgeschiedenis vertelt Safia over haar jeugd in de paradijselijke, door Sadddam verwoeste Eufraatdelta, over de bedreigingen en de ballingschap, en over haar huidige bestaan, nu ze als onafhankelijke 'vliegende ambassadeur' in Washington, Londen, Parijs en de hoofdsteden van de Arabische wereld steun verwerft voor haar strijd. Onlosmakelijk verbonden met Safia's politieke strijd is haar persoonlijke ontwikkeling van dochter van een oppermachtige vader tot vrouw, moeder en moderne moslima die vastbesloten is haar verhaal aan de wereld te vertellen.
Johanna Geissler (1955) werkte jaren als radiojournalist in Cairo en als medewerker van de Verenigde Naties in Wenen, waar zij de internationale politiek van dichtbij leerde kennen. Tegenwoordig is zij freelance journalist.
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Awad-Geissler, Johanna - De muze van Bagdad