Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Larkens, Anita - De volmaakte vrouw - werk, succes en indentit

Schrijver:
Titel: De volmaakte vrouw - werk, succes en indentiteit
ISBN: 9789026316968
Taal: Nederlands
Uitgever: Ambo, 2001
Bijzonderheden: Zeer nette paperback, 160 pag., ISBN 9789026316968
Beschikbaar: 3 exemplaren
Prijs: € 4,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
De Volmaakte Vrouw 1e druk is een boek van Anita Larkens uitgegeven bij Ambo. ISBN 9789026316968

Vrouwen zijn minstens zo prestatiegericht als mannen. Hun ambities worden echter zowel gedreven door het verlangen naar succes, als door de angst daarvoor. Maar vrouwen hoeven hun eigen persoonlijkheid niet op te geven om hun gevoelens van kracht te ervaren. Integendeel. Pas als vrouwen beseffen dat hun onmacht voortkomt uit angst, uit achterhaalde ideeën over wat vrouwelijkheid is, dan pas leren zij deze onmacht om te zetten in macht.
'Wat doe je?' is een vraag die vaker gesteld wordt dan 'Wie ben je?' of 'Wat wil je?'. Toch zou je vermoedelijk op alle drie de vragen hetzelfde antwoord krijgen. Mensen definiëren zichzelf in termen van succes: identiteit is dat wat we 'doen', niet dat wat we 'zijn'. Alsof je 'iets' moet zijn om 'iemand' te zijn. Deze rolverwachtingen appelleren aan de kenmerken van mannelijkheid die mannen al sinds hun geboorte kennen: wedijver, competitie, gezonde agressie, kracht. Maar wat betekent dit voor vrouwen?
Anita Larkens put voor De volmaakte vrouw uit psychologisch onderzoek, uit gesprekken met vrouwen, uit eigen ervaringen en uit de verhalen van bekende schrijfsters. De volmaakte vrouw is een boek voor vrouwen met ambitie, die bewust zoeken naar een balans tussen carrière en persoonlijk leven.
'Op een avond ben ik met Anoushka, de vriendin die me deed besluiten dit boek te schrijven, op stap in Amsterdam. Als ik zeg dat ik haar ook nog graag wil interviewen, zegt ze onmiddellijk: 'Maar je hoeft je niet verplicht te voelen hoor.' 'Mens,' verzucht ik,'dat bedoel ik nou precies. Nu begrijp je waarom ik dit boek ga schrijven.'
Anita Larkens is freelance schrijfster en publiciste.
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Larkens, Anita - De  volmaakte vrouw - werk, succes en indentiteit