Fruin, R. - Tien jaren uit den tachtigjarigen oorlog 1588-1598

Schrijver:
Titel: Tien jaren uit den tachtigjarigen oorlog 1588-1598
Taal: Nederlands
Uitgever: Martinus Nijhoff, 's-Gravenhage
Bijzonderheden: 1924, 8e druk, gebonden: harde kaft, 415 pagina's, gebruikssporen
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Toen Fruin in 1857 zijn eerste publicatie op vaderlandshistorisch gebied in het licht gaf, getuigde meteen de keuze van liet onderwerp al van zijn scherp inzicht. De sindsdien tot een begrip geworden Tien Jaren (1588 1598) vormen in de geschiedenis van onafhankelijk Noord Nederland inderdaad een kernperiode, waarvan eerst Fruin de volle betekenis heeft voorzien. Na het aanvankelijk gelukken van de opstand tegen
Spanje was na 1580 een snelle verslechtering van de toestand ingetreden. De buitenlandse hulp (Frankrijk Anjou, Engeland Leicester) had wel de binnenlandse verwarring vergroot, maar de afbrokkeling van het grondgebied niet verhinderd. Parma's veroveringen drongen het grondgebied van de jonge
Republiek steeds meer terug. Toen Leicester het land verliet, hing het voortbestaan van de nieuwe staat in de lucht. Tien jaar later was de Republiek een internationaal feit in plaats van een vraagteken; Maurits had met zijn beroemde reeks veroveringen de tuin der Zeven Provinciën gesloten, Olden-barneveldt zag kans uit een bestuurlijke chaos een functionerend geheel te maken, de basis van de economische bloei van de zeventiende eeuw werd door ondernemende kooplieden in deze jaren gelegd. Ook voor de geestelijke en artistieke ontwikkeling van de komende eeuw is in deze periode de kiem gelegd. Zo vormen de Tien Jaren inderdaad een scharnier in onze geschiedenis, tussen de desperate opstand en de trotse Republiek van de zeventiende eeuw.
Hoewel Fruin de eerste beoefenaar van de geschiedenis als wetenschap was in ons land, stond hij nog dicht genoeg bij de tijd waarin de historiebeschrijving onder de kunsten gerekend werd, om te weten dat ook de kundige historische uiteenzetting wel geschreven behoort te zijn. Aan zijn voorbeeldig proza kunnen wij honderd jaar later nog ons genoegen beleven ? en een voorbeeld nemen.
Verder lezen

Boekenkast uit St. Odilienberg

Deze verkoper heeft nog niet aangegeven een particuliere of zakelijke verkoper te zijn

Logo Boekenkast

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Fruin, R. - Tien jaren uit den tachtigjarigen oorlog 1588-1598

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekenkast

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Boekenkast
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekenkast een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekenkast vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Boekenkast kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.