Busscher Jeroen - Troost voor Werkende Mensen

Schrijver:
Titel: Troost voor Werkende Mensen
Taal: Nederlands
Uitgever: Contact Amsterdam
Bijzonderheden: Paperback Als nieuw
Prijs: € 12,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In ons bestaan speelt werk een belangrijke rol. Het brengt ons behalve inkomsten zingeving, het gevoel ergens bij te horen, status, inspiratie en de mogelijkheid tot ontwikkeling. Toch is de werkvloer ook een bron van lijden. Frustratie, stress, eenzaamheid: ons werk draagt niet per definitie bij tot ons geluk. Jeroen Busscher onderzoekt in dit boek in zijn typische speelse en humoristische stijl hoe lijden op de werkvloer ontstaat. Welke rol spelen onbewuste patronen? Wat doen verwachtingen over onszelf en anderen met ons zelfbeeld? Wat doen sociale conventies met ons? Kunnen we anders naar onze dagelijkse werkelijkheid kijken en zo nóg gelukkiger worden? Dit boek is voor iedereen die werkt en denkt dat het nóg leuker en beter kan. Het inspireert, verluchtigt en geeft talloze inzichten en praktische tips. Een troost voor echte mensen.

- Busschers seminar 'Pimp je afdeling' werd vorig jaar wegens groot succes maar liefst tien keer herhaald
- Zijn achtergrond als theatermaker én ondernemer bepaalt zijn unieke kijk op het bedrijfsleven


Tegen lijden helpt troosten. Echter, anderen helpen is dikwijls jezelf als gever helpen. En dat gebeurt vaak door de emoties te ontkennen die aanleiding zijn voor de hulpvraag, aldus de auteur. Dat lijden wordt veroorzaakt doordat onze automatische reacties op vervelende gebeurtenissen niet (meer) werken volgens onze verwachtingen. Die automatische reacties zijn onbewust en aangeleerd. Troosten is daarom meer dan herkennen en erkennen van emoties. Het is ook het aanpassen van het herkennings- en waarderingsmechanisme voor vervelende situaties. Het troostproces omvat vijf fasen: erkennen, duiden, opties, relativeren en loslaten. Deze sluiten aan op de rouwstadia: ontkennen, besef, desorientatie, orientatie, en aanpassing. De auteur heeft dit uitgewerkt voor zes 'grote' vormen van lijden op de werkvloer: eenzaamheid, stress, frustratie, zinloosheid, machteloosheid en onzekerheid. En voorzien van voorbeelden en oplossingsrichtingen. De nadruk ligt op bewustwording van je eigen bijdrage aan de ontstane situatie en dat je, door ervan te leren, de controle over de toekomst in eigen hand
Verder lezen

Ab antiquarimaat

particulier

Ab antiquarimaat uit Amersfoort

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ab antiquarimaat

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.