Dietrich Marleine - Memoires van een Diva

Schrijver:
Titel: Memoires van een Diva
Taal: Nederlands
Uitgever: Raibow
Bijzonderheden: Paperback in goede staat
Prijs: € 12,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting






Auteur: Marlene Dietrich

Uitgever: Muntinga

 Nederlands
 304 pagina's
 Muntinga
 april 2002
Alle productspecificaties
Behalve diva en mythe, door miljoenen bewonderd en bemind, is Marlene Dietrich ook een kwetsbare persoonlijkheid. Haar geheimen en haar drijfveren bleven tot nu toe goed verborgen. In dit boek is Marlene zelf aan het woord. Haar gedachten, haar geheimen en haar levensverhaal vertrouwt zij de lezer zeer persoonlijk toe. In Dietrichs privéleven, in haar carrière en in haar politieke keuzes is zij, zo blijkt, slechts op één kompas gevaren: haar eigen persoonlijkheid. Aan dat beginsel is ze tot op de dag van haar dood trouw gebleven, de Berlijnse Marlene Dietrich.
Marlene Dietrich (1901-1992) werd een ster door Der Blaue Engel, een diva met haar ambigue seksualiteit, geraffineerde uitstraling en zinnelijke stem. De zangeres en actrice weigerde voor de nazi's op te treden. Ze werd Amerikaans staatburger en ging om met een scala aan beroemdheden. Na haar Hollywood-carrière trad Dietrich tot in de jaren '70 op. De laatste jaren van haar leven bracht ze, weer in Berlijn, teruggetrokken door en bleef zelfs buiten het beeld voor de interviews voor de documentaire Marlene. Één van de iconen van de twintigste eeuw.

Recensie(s)

Door de diva (1901-1992) zelf, aanvankelijk in 1984 geschreven memoires. Haar jeugd, tot haar rol als 'De blauwe engel', wordt relatief uitvoerig beschreven. Daarna is elke chronologie zoek. Er volgen tientallen korte schetsen van mensen die ze gekend heeft. Dan een vrij lang gedeelte over de oorlog, toen ze - inmiddels Amerikaanse geworden - in militaire dienst de fronttroepen vermaakte. Dietrich was fascinerend. Het boek is een merkwaardige mengeling van bescheidenheid en zelfbewustzijn. Voor haar waren discipline, plicht en vriendentrouw de alles overheersende waarden. Ook was ze voortdurend op zoek naar liefde, zekerheid, een vaderfiguur (zoals Von Sternberg, Hemingway en Bacharach). De door haar dochter Maria Riva geschreven biografie 'Dietrich: mijn moeder' biedt onmisbare uitbreiding, precisering en correctie. Zeventig jaar showbusinesss - met tot slot eenzaamheid, een beetje bitterheid ook. Een intrigerend boek, waar meer niet in staat dan wel. Zo hoort dat, bij een diva! Paperbackeditie,
Verder lezen

Ab antiquarimaat

particulier

Ab antiquarimaat uit Amersfoort

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ab antiquarimaat

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.