Vik, Bjørg - Late Liefde (Beeldende roman over verlies en rouw

Schrijver:
Titel: Late Liefde (Beeldende roman over verlies en rouw, overleven en opnieuw verliefd worden)
ISBN: 9789044500172
Taal: Nederlands
Uitgever: De Geus
Bijzonderheden: 2001, 3e druk, 256 pp paperback (leesstreep op de rug, verder goed!) Staat van het boek: 8.0
Prijs: € 3,50
Verzendkosten: € 3,70 (binnen Nederland)
Meer info:
Bjørg Vik - Late Liefde
(Beeldende roman over verlies en rouw, overleven en opnieuw verliefd worden)
(De Geus)
ISBN 90-445-0017-1
3e druk 2001
256 pp paperback
(leesstreep op de rug, verder goed!)
Staat van het boek: 8.0

Maja Sellmann gaat door een diep dal na de dood van haar man Aksel, maar weigert te accepteren dat nu ook haar leven voorbij is. Ze merkt dat het leven nog iets voor haar in petto heeft: ze herondekt de liefde. Haar nieuwe relatie, met Einar, wakkert in beiden een hevige fysieke passie aan; een tedere en erotische passie zonder de haast en de nervositeit van de jeugd. Ze is voor het eerst sinds maanden weer gelukkig, maar de mensen in haar omgeving reageren verbluft en geërgerd op de 'opstandige weduwe'. Ze vinden dat Maja te overhaast te werk gaat en waarschuwen haar. Dan slaat ook bij Maja de twijfels toe; Einar is geen tweede Aksel en wil dat ook niet worden. Is Einar dan wel iemand voor haar? Heeft ze wel de juiste keuze gemaakt?
Recensie(s)

Van deze Noorse schrijfster (1935) verscheen al in 1981 een keuze uit zes tussen 1963 en 1979 gepubliceerde verhalenbundels in vertaling onder de titel 'Is het al zomer geweest?' Nadien publiceerde zij enkele romans, maar dit is de eerste (uit 1998) die vertaald wordt. Het boek heeft een aansprekend thema: kan iemand na een groot verlies opnieuw gelukkig worden? Voor Maja, schrijfster, lijkt dat mogelijk te zijn. Ze is net zestig, heeft haar echtgenoot verloren, is ontredderd, maar weigert te aanvaarden dat haar leven nu voorbij zou zijn. De relatie met een nieuwe man, Einar, biedt haar weer perspectief, maar de mensen in haar omgeving begrijpen haar niet en vinden dat ze veel te hard van stapel loopt. Ze lijken gelijk te krijgen wanneer een gezamenlijk verblijf in de Provence tot spanning en verwijdering leidt. Maja gaat alleen terug naar Noorwegen en de verhouding lijkt een stille dood te sterven. In Italië, waar ze op tournee moet om haar boeken te promoten, wordt ze met Einar herenigd. De roman is een bestseller in Noorwegen en lijkt te passen in de reeks succesvolle vertalingen van Scandinavische schrijfsters als Marianne Fredriksson. De op het stofomslag afgebeelde rozen verwijzen naar de oorspronkelijke titel, 'Roser i et sprukket krus' (= Rozen en de gebarsten mok). Vrij kleine, ruim gezette druk.
(Biblion recensie, Redactie)

Prijs €3,50
Verder lezen

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Vik, Bjørg - Late Liefde (Beeldende roman over verlies en rouw, overleven en opnieuw verliefd worden) Vik, Bjørg - Late Liefde (Beeldende roman over verlies en rouw, overleven en opnieuw verliefd worden) Vik, Bjørg - Late Liefde (Beeldende roman over verlies en rouw, overleven en opnieuw verliefd worden)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.