Tyler , Stephanie . & Stephen Ormerod . [ isbn 9780856610936 ]

Schrijver:
Titel: The Dippers . ( Dippers are the world's only truly aquatic passerine birds, and their remarkableswimming and diving abilities have long attractedthe interest of researchbiologiston both sides of the Atlantic, as well as elsewhere in Europeand Japan.
ISBN: 9780856610936
Taal: Engels
Uitgever: T. & A. D. Poyser , London . / Academic Press .
Bijzonderheden: gebonden met harde kaft en omslag in als nieuwe staat - 4516 - 1e dr 1994 - 225 p - 550 gr
Prijs: € 40,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De waterspreeuw is een vreemde vogel onder de zangvogels. Het is de enige zangvogel die zwemt en zelfs duikt om aan voedsel te komen. In Europa komt de Europese waterspreeuw voor, ongeveer 18 cm groot en voor het eerst beschreven door Linnaeus in 1758. Inmiddels zijn er 4 ondersoorten beschreven:

Cinclus cinclus, ook wel de zwartbuik waterspreeuw genoemd, deze leeft voornamelijk in Noord-Europa.
Cinclus cinclus gularis, deze leeft in Engeland en Schotland en is lichter bruin op de buik en kop.
Cinclus cinclus aquaticus, bruinrood op de buik en daardoor soms roodbuik genoemd, leeft in Midden- en Zuid-Europa.
Cinclus cinclus hibernicus, deze komt voor in Ierland. De borstband is smaller en hij is donkerder op de kop.
Wereldwijd zijn er nog 4 andere soorten waterspreeuwen:

Witkopwaterspreeuw (Cinclus leucocephalus)
Noord-Amerikaanse waterspreeuw (Cinclus mexicanus)
Zwarte waterspreeuw (Cinclus pallasii)
Roodkeelwaterspreeuw (Cinclus schulzi)
Europese waterspreeuwen leven vooral in Scandinavië en het noorden van Rusland. Ze worden heel af en toe in Nederland gezien. Het gebied tussen Haarlem en Zandvoort, de Amsterdamse waterleidingduinen, was in 2010 en begin 2011 het favoriete plekje van 2 van deze fraaie vogels. Ook de foto's die wij mochten ontvangen zijn daar gemaakt.

Waterspreeuwen leven altijd vlakbij snel stromend water, liefst zo helder mogelijk. Bergbeekjes zijn favoriet omdat het water daar meestal niet vervuild is. Ze jagen vanaf een vaste uitkijkpost op allerlei kleine waterdiertjes. Allerlei waterinsecten , garnalen, larven, stekelbaarsjes en jonge andere visjes vormen een compleet menu. Tijdens de jacht zwemmen deze spreeuwen onder water en gebruiken ze hun vleugels als vinnen. Tijdens hun duik verplaatsen ze vaak kiezels gelijk merels bladeren omdraaien om lekkere hapjes te vinden.

Ook deze spreeuw is een echte holenbroeder, een koppel zoekt vroeg in het voorjaar een geschikt gat in een rotswand of, in de bewoonde wereld, onder bruggen en bij duikers. Van waterplanten, takjes en gras wordt een mooi rond nestje gebouwd met een ingang schuin aan de onderkant.
De pop legt meestal 5 eieren per legsel en in een goed seizoen volgen er nog 2 legsels. De pop broedt de eieren uit en al na 16 dagen kruipen de jongen uit het ei. Beide oudervogels slepen dan enorme hoeveelheden fijn voedsel aan, dit is voor de vogelaar vaak de enige manier om de goed verborgen nesten enigszins te lokaliseren. De jongen kruipen het nest uit als ze ongeveer 3 weken oud zijn, ze kunnen dan al zwemmen en zelf wat voedsel vangen. Pas 1 tot 2 weken later kunnen ze ook vliegen.

De waterspreeuw, een bijzondere verschijning die elke keer als hij Nederland bezoekt, kan rekenen op een hoop belangstelling en bewondering.
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

zakelijk

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Tyler , Stephanie . & Stephen Ormerod . [ isbn 9780856610936 ] - The Dippers .  ( Dippers are the world's only truly aquatic passerine birds, and their remarkableswimming and diving abilities have long attractedthe interest of researchbiologiston both sides of the Atlantic, as well as elsewhere in Europeand Japan. Tyler , Stephanie . & Stephen Ormerod . [ isbn 9780856610936 ] - The Dippers .  ( Dippers are the world's only truly aquatic passerine birds, and their remarkableswimming and diving abilities have long attractedthe interest of researchbiologiston both sides of the Atlantic, as well as elsewhere in Europeand Japan.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Bocurio
    Kamer van Koophandel nummer: 34138285
    NL001177745B36
    http://www.bocurio.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.