Linthorst Homan-Staal, J.M. - Liedjes

Schrijver:
Titel: Liedjes
Taal: Nederlands
Uitgever: Tjeenk Willink & Zoon 1936 [ GESIGNEERD door de schrijver ]
Bijzonderheden: Zeer net gebonden met fluweelachtige kaft, 18,5x12,5 cm. 59 pag.
Prijs: € 24,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
reCAPTCHA-uitdagingsafbeelding



Een nieuwe uitdaging proberen
Een audio-uitdaging proberenEen visuele uitdaging proberen
Help





Delen



















(Leiden 1874 - Bloemendaal 1952) Dichteres.

Kwam met haar ouders in Assen wonen, nadat haar vader daar garnizoenscommandant geworden was (daarna is hij van 1905 tot 1907 minister van Oorlog geweest). Ze trouwde in 1902 met J.T. Linthorst Homan (1873-1932), die in 1917 Commissaris der Koningin in Drenthe zou worden.

Jeannette Madelaine was van huis uit in cultuur geïnteresseerd. In 1907 speelde ze mee in het toneelstuk De heilige van Wittenhillinge. Als Drenthes 'Eerste Vrouwe' had zij veertien jaar lang, door haar aanwezigheid bij diverse evenementen, blijk gegeven van haar belangstelling voor cultuur. Ze werd de ziel van de toenmalige Asser Kunstkring genoemd en ze zette zich in om Assen een goed en gevarieerd concert- en theaterleven te bezorgen. Na het overlijden van haar man in 1932 bleef ze nog tot 1939 op zijn landgoed Overcinge in Havelte wonen. Ze vertrok naar Haren, maar kwam in 1947 terug naar Assen.

In 1936 kwam haar bundel Liedjes met gedichten in de vier moderne talen uit. Uit deze bundel blijkt haar voorkeur voor kwatrijnen. Twee jaar later debuteerde zij in het maandblad Drente met twee verzen. Tijdens de bezetting hield ze in Assen voordrachtsmiddagen, waardoor ze meehielp de heersende apathie te bestrijden. In 1946 verscheen haar tweede bundel Het bezige hart, eveneens met verzen in vier talen. In 1951 vertrok ze om gezondheidsredenen naar de duinstreek van de gemeente Heemstede, waar ze een jaar later overleed. Ze werd begraven in Havelte.


Literatuur
•Lit.: Nijkeuter, Drentse literatuur.



Onderdeel van



Thema


Geschiedenis







Thema


Kunst en Cultuur






Geboren in:



Locatie


Leiden





Gestorven in:



Locatie


Bloemendaal







Mogelijk gemaakt door:
Drenthe
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ankerboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ankerboek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ankerboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ankerboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ankerboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.