Halbe-Bauer, Ulrike - De verscheurde stad (christelijk)

Schrijver:
Titel: De verscheurde stad (christelijk)
Taal: Nederlands
Uitgever: Barnabas
Bijzonderheden: zo goed als nieuw - zie de foto's - voor de inhoud zie ' meer info ' vouwtje in de punt van de kaft
Prijs: € 1,24 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
DE VERSCHEURDE STAD
Munster, het jaar 1530. De oogst is mislukt en veel ouders kunnen hun kinderen niet meer te eten geven. De twaalfjarige Kunne treedt daarom als keukenhulp in dienst bij de rijke koopman Knipperdollinck. Vanaf het moment dat de deur van het grote huis achter haar dichtvalt, is ze aan Knipperdollinck overgeleverd. Geen straf, want de rijke man staat bekend als vriend van de armen en behandelt zijn personeel goed.
Kunne vereert Knipperdollinck als haar eigen vader. Maar het duurt niet lang of het dienstmeisje ontdekt dat haar heer een vijand van de bisschop is. Hij neemt regelmatig deel aan gildebijeenkomsten van ambachtslieden, die duidelijk partij kiezen voor de protestanten.
Al snel lopen in het huis van Kunnes heer de wederdopers in en uit. Net als de rest van de huishouding raakt het jonge meisje in hun ban. De twistgesprekken worden met de dag heftiger: er ontbrandt een felle strijd tussen de verschillende religieuze partijen, waarin Kunne steeds verder betrokken raakt …
De waargebeurde geschiedenis van de wederdopers in M nster wordt in dit boek vanuit een fictieve, persoonlijke invalshoek verteld.
Ulrike Halbe-Bauer werd in 1949 in Warendorf (Westfalen) geboren. Ze is lerares Duits en geschiedenis en woont met haar man in Freiberg.
Recensie(s)
De oude dienstbode Kunne vertelt aan haar nichtje hoe ze als 12-jarig meisje keukenmeid werd bij een rijke koopman in Munster, waar ze kennis maakte met de gruwelijke strijd tussen de wederdopers (protestants) en de papisten (katholiek). De wederdopers (bij ons tegenwoordig bekend als doopsgezinden) vormden een beweging in de 16e eeuw, die voortgekomen is uit de Lutheranen en die de kinderdoop afkeurde. Leden hiervan werden vogelvrij verklaard en op een gruwelijke wijze terechtgesteld. De Duitse schrijfster (1949, lerares geschiedenis) heeft een verhaal geschreven waarin het stichtelijke element het verhalende overstemt. Zoals de meeste boeken van uitgeverij Barnabas zal ook deze historische roman vooral lezers kunnen vinden in behoudend protestants-christelijke kring (Evangelische kerken, Pinkstergemeenten). Normale druk, volle bladspiegel.

Marion van den Akker-Gerritsen
Verder lezen

Appelboom1946 uit Rotterdam

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Halbe-Bauer, Ulrike - De verscheurde stad (christelijk) Halbe-Bauer, Ulrike - De verscheurde stad (christelijk) Halbe-Bauer, Ulrike - De verscheurde stad (christelijk) Halbe-Bauer, Ulrike - De verscheurde stad (christelijk)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Appelboom1946

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Appelboom1946
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Appelboom1946 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Appelboom1946 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Appelboom1946 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.