Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Clezio, J.M.G. le - In volle zee

Schrijver:
Titel: In volle zee
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij De Geus, 2001
Bijzonderheden: Zeer net gebonden boek met stofomslag, 192 pag., ISBN 9789052268095 , voor inhoud zie foto 2
Prijs: € 3,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting

Op een dag ziet de dertienjarige Nassima het zeiljacht de Azzar de haven van het Zuid-Franse Villefranche binnenlopen. Ze besluit zich aan boord te verstoppen om zo te vluchten uit haar sombere leven. Ze wil iemand anders worden.
Schipper van de Azzar is de 58-jarige Juan Moguer, een succesvol filmer, die op zee zijn eenzaamheid de baas probeert te worden. Als hij Nassima ontdekt, wil hij haar terug naar Frankrijk brengen. Hij verandert van gedachten als hij in haar de vrijheidsdrang bespeurt waarmee hij zichzelf langgeleden heeft bevrijd uit het ¿vuilnisvat¿ waarin hij geboren is.

J.M.G. Le Clézio (1940) stamt uit een oud Bretons geslacht dat in de achttiende eeuw naar het eiland Mauritius emigreerde. Hij heeft zowel de Franse als de Mauritiaanse nationaliteit. Le Clézio is een moderne nomade, reizend tussen Mexico, Marokko en Europa. Zijn boeken ademen een kosmopolitische sfeer uit. Zijn oeuvre beslaat ruim dertig werken. Bij De Geus verschenen eerder de vertelling Angoli Mala, de biografie Diego en Frida, en de romans Gouden vis, Omwentelingen en De Afrikaan.
Recensie(s)




Le Clezio (1940) woont afwisselend in Nice en Zuid-Amerika, welke plaatsen samen met het eiland Mauritius, vanwaar zijn familie stamt, in zijn boeken een rol spelen. Hij hoort tot geen enkele stroming in de Franse literatuur. Sinds begin jaren zestig schrijft hij het ene boek na het andere, en steeds meer zijn het avonturenromans of verhalen over sterke jonge meisjes. De auteur schuwt de kitsch niet, maar hij redt zich door zijn stijl en intense observaties. In deze roman ontvlucht een meisje haar bikkelharde moeder en klimt als jongen verkleed op het zeiljacht van een oudere, rijke filmregisseur. De man en het meisje zijn aan elkaar gewaagd, al zijn ze maar tijdelijk samen. Voor een deel is de roman het verhaal van de ondergang van het beeldschone zeilschip; voor een ander deel gaat het om de gedaanteverandering van een jong zwart meisje in een zelfstandige vrouw. Oorspronkelijk verscheen de roman samen met een verhaal dat uitgeverij De Geus apart heeft uitgegeven, 'Angoli Mala'*. Kleine druk.
(Biblion recensie, J.F. Vogelaar)
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Clezio, J.M.G. le - In  volle zee Clezio, J.M.G. le - In  volle zee