Van onze systemen wordt binnen enkele ogenblikken een back-up gemaakt.
Als gevolg hiervan kan de website tijdelijk niet beschikbaar zijn.
Onze excuses voor het ongemak.

BROUWER, ERIK [TEKST] / MEINDERTS, AAD & SPAAN, HENK & STAAL, ERNA [RE

Schrijver:
Titel: Literatuur met een doel. Schrijvers over voetbal. Schrijversprentenboek 45.
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij L.J. Veen, Amsterdam/Antwerpen - Letterkundig Museum, Den Haag, 2000. Eerste druk. Paperback (ingenaaid). Papieren band met geïllustreerd omslag. 118 pp. 18½ x 24 x ¾ cm. 380 gr. Omslagontwerp en typografie Brigitte Slangen. Met 97 zwart-w
Bijzonderheden: Zeer fraai exemplaar. In nieuwstaat.
Prijs: € 9,75
Verzendkosten: € 4,95 (binnen Nederland)
Meer info:
BROUWER, ERIK [TEKST] / MEINDERTS, AAD & SPAAN, HENK & STAAL, ERNA [REDACTIE]
Literatuur met een doel. Schrijvers over voetbal. Schrijversprentenboek 45.




Uitgeverij L.J. Veen, Amsterdam/Antwerpen - Letterkundig Museum, Den Haag, 2000. Eerste druk. Paperback (ingenaaid). Papieren band met geïllustreerd omslag. 118 pp. 18½ x 24 x ¾ cm. 380 gr. Omslagontwerp en typografie Brigitte Slangen. Met 97 zwart-witafbeeldingen en facsimile's. Bibliografie, verantwoording en bronnen, register. ISBN-10 90 204 5956 2. ISBN-13 978 90 254 9566 4.




Catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling van 14 april t/m 10 september 2000 in het Letterkundig Museum in Den Haag. Met verrassende vondsten.




Inhoud: 1). 'Voetballende dichters zijn goden, elk apsrt halfgoden' 1900- 1950. 2). 'Ik ben Remco, de beroemde voetballer' 1950-1980. 3). 'Slagersjongens met varkensverstand' - Intermezzo. 4). 'Niets vormt een voetballer zo als het spelen aan de Langeleegte' 1980-2000. Gaaf exemplaar.




Voetbal inspireert tot beeldende sonnetten en prachtig proza. En de liefde van schrijvers voor voetbal uit zich niet alleen op papier. Zo is Godfried Bomans voetballend met zijn dochtertje gefotografeerd en weten we van hem dat hij de wekker zette om op zondagavond vooral Sport in beeld niet te missen. Slauerhoff liet zich fotograferen met een scheepselftal (maar trapte hij ooit zelf een bal?) Redactie en medewerkers van het literaire tijdschrift Podium (onder wie Remco Carnput, W.F. Hermans, Harry Mulisch en Bert Schierbeek) organiseerden tijdens een weekend in 1951 een voetbalwedstrijd. En al in 1907 verscheen een spotprent van een voetballende Herman Gorter, die zich binnen de SDAP bepaald niet geliefd maakte met zijn voorkear voor een sport die toen nog voor de bourgeoisie was.




Dit schrijversprentenboek geeft een uniek beeld van een kleine eeuw 'voetbal en literatuur', met elftalfoto's van bija vergeten schrijvers als J.W.F. Werumeus Buning, ongepubliceerde gedichten en aantekenboekjes van Nico Scheepmaker, het televisietoestel van Anna Enquist tijdens het EK van 1996 en nog heel veel meer.





Zeer fraai exemplaar. In nieuwstaat.




BOOKNUMBER: 3567
Verder lezen

Willy Demacker Books

zakelijk

Willy Demacker Books uit Amsterdam

Logo Willy Demacker Books

Let op: uit ervaring blijkt dat ons antwoord via Boekwinkeltjes in uw Spam-box terecht kan komen. Lijkt het erop dat u geen antwoord krijgt? Kijk daar dan even !!! Het overgrote deel van onze boeken staat (nog) niet online.
Mail (willydemacker@gmail.com) of bel/app (0633 700 886) wanneer u een titel zoekt.
Niet geschoten is altijd mis.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

BROUWER, ERIK [TEKST] / MEINDERTS, AAD & SPAAN, HENK & STAAL, ERNA [REDACTIE] - Literatuur met een doel. Schrijvers over voetbal. Schrijversprentenboek 45. BROUWER, ERIK [TEKST] / MEINDERTS, AAD & SPAAN, HENK & STAAL, ERNA [REDACTIE] - Literatuur met een doel. Schrijvers over voetbal. Schrijversprentenboek 45.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Willy Demacker Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Willy Demacker Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Willy Demacker Books
    Kamer van Koophandel nummer: 33184475
    NL001115019B37
    www.demacker.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en Willy Demacker Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Willy Demacker Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Willy Demacker Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.