Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Groen, Marieke - Koortsgloed

Schrijver:
Titel: Koortsgloed
ISBN: 9789046800751
Taal: Nederlands
Uitgever: Nieuw Amsterdam, 2006
Bijzonderheden: Nieuwe paperback ,256 pag., ISBN 9789046800751
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 2,75 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting

Het is romantisch je leven te wijden aan een zoektocht naar iets wat waarschijnlijk onvindbaar is, vindt Moira Oblong. Ze verblijft drie maanden in het Dal der Koningen in Egypte om te assisteren bij opgraafwerkzaamheden. Over het welslagen van deze expeditie maakt Moira zich weinig illusies. Tot ze Omar ontmoet, een archeoloog die afstamt van een eeuwenoud grafroversgeslacht. Ze is onder de indruk van zijn fantastische verhalen, maar berusten ze ook op waarheid? Terwijl Moira vecht tegen stof, zand en verveling ontvouwt zich rondom haar een wereld waarin iedereen op zoek is naar iets, en niets is wat het lijkt.

Koortsgloed is een zinderende en soepel geschreven roman over oude en nieuwe dingen, vreemde en vertrouwde gebruiken en de dunne scheidslijn tussen fantasie en werkelijkheid.

Marieke Groen (Amstelveen, 1966) schreef eerder de verhalenbundel Net als Barbapapa en de roman Zeven meter onder water.
Recensie(s)

Een journaliste verblijft 3 maanden in het Dal der Koningen in Egypte om vrijwilligers te begeleiden bij het zoeken naar oudheidkundige vondsten. Ze ontmoet een archeoloog die afstamt van een oud grafroversgeslacht en hij vertelt haar verhalen, maar hoe betrouwbaar is hij? Ze raken erg op elkaar gesteld en zij blijft zich verbazen over vreemde oosterse gebruiken. Ze ervaart oneerlijkheid bij de opgravingen waar men zoekt naar het onbereikbare en ze besluit terug te gaan naar Nederland, en naar haar vriend, vele ervaringen rijker. Een boeiend verhaal, in de ik-vorm vlot verteld, met veel gegevens over archeologie en verhalen over farao's. De hoofdpersoon wordt heen en weer geslingerd tussen twee liefdes en dat maakt haar leven gecompliceerd. De druk is klein maar scherp. Schrijfster publiceerde eerder een verhalenbundel en een roman.

R. Bomers-Op de Macks
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Groen, Marieke - Koortsgloed