Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Erwin Mortier - Sluitertijd

Schrijver:
Titel: Sluitertijd
Taal: Nederlands
Uitgever: Cossee ,2002, eerste druk
Bijzonderheden: Zeer net gebonden boek met stopomslag ,192 pag., ISBN 9789059360068
Prijs: € 4,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting


Overzichtelijk en betrekkelijk zorgeloos, dat is het dorp waar Joris Aalderweireldi opgroeit, bij zijn tante en oom, de tweelingbroer van zijn vader. Met de zomer komt ook de aankondiging dat de dodenakker rondom de kerk geruimd moet worden, en dus ook het graf van Joris' vader. Zo op het oog gaat het leventje gewoon zijn gang maar in het leven van de jonge Joris schieten steeds meer kleine barsten. De oudere Joris, die het verhaal vertelt, ziet de tekenen in de kleinste voorvallen tijdens die hete zomer, die begint met de aanzegging en eindigt met de ruiming.
Met een prachtig gevoel voor sfeer, met verfijnde details, humoristisch en tragisch tegelijk, beschrijft Erwin Mortier de schittering en de craquelé van het leven.
Na Marcel en Mijn tweede huid is dit de derde roman van Erwin Mortier. Hij ontving diverse prijzen en werd genomineerd voor de Libris- Literatuurprijs en de AKO-literatuurprijs.
Recensie(s)




De Vlaamse auteur (1965) tekent hier een sfeervol gedetailleerd beeld van het dorp waarin de kleine Joris opgroeit bij zijn tante en oom, tweelingbroer van zijn gestorven vader. Het verhaal start bij het begin van de zomer, als wordt aangekondigd dat de begraafplaats geruimd zal worden en ook Joris' vader zal moeten 'verhuizen', en eindigt met de ruiming van het graf. Tussen kermis, circus en processies door gaat het gewone leven verder, maar aan het eind van de hete zomer duikt de moeder van Joris onverwacht op en hangt ook voor Joris een verhuizing in de lucht. Met het nieuwe schooljaar zal hij het paradijs verruilen voor de onbekende stad. Met ingehouden humor en oog voor tekenende details beschrijft Mortier deze cruciale episode uit het leven van Joris. Een vlotte, toegankelijke roman die een breed publiek kan boeien. Gebonden; normale druk.

Redactie
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Erwin Mortier - Sluitertijd