Poole, Ernest - Zijn gezin

Schrijver:
Titel: Zijn gezin
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Elsevier, 1925
Bijzonderheden: 359 pp, harde kaft, lichte leesspoortjes, ouderdomsvlekken met name op snede
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Wanneer wij voor 't eerst met Roger Gale. den hoofdpersoon van dezen langen Ameiikaanschen roman, kennismaken is hij al een man van bijna zestig jaar. "Zijn forsch, massief gezicht vertoonde al diepe groeven en zijn dicht gekruld grijzend haar een paar witte strepen. In een snel veranderende buurt aan de lage Westzijde der stad (New York) bewoonde hij een smal rood baksteenen huis. Zijn vrouw was overleden. Zoons bezat hij niet: maar drie volwassen dochters, van welke de oudste, Edith. reeds vele jaren getrouwd was. Laura en Debora woonden bij hem in "

Roger voelt zich nog jong. hij leeft mee ,net zijn kinderen, streeft er ernstig naar haar karakter te doorgronden en houdt ervan alle lotswisselingen van het gezin rustig te overpeinzen. Doordat wij alles bijna voortdurend zien door de oogen van den «enigszins philosofisch aangelegden vader, is ondanks de drukke verscheidenheid van tooneelen en voorvallen de constructieve eenheid van het verhaal behouden gebleven. Het had anders allicht uiteen kunnen vallen in een aantal onsamenhangende episoden, want van een eigenlijke intrigue kan in deze uitvoerige schildering van groote stadsleven nauwelijks gesproken worden. De wederwaardigheden der personen wijken weinig of niet af van die welke ieder gezin ondervindt: succes en moeilijkheden in zaken, ziekte, kleine twisten en verzoeningen, huwelijken, geboorten en sterfgevallen. Naar door milieuteekening en karakteriseering heeft de auteur de familiegeschiedenis „ een ongeregeld verhaal met lange rustperioden, afgewisseld door zich opstapelende gebeurtenissen", zooals Roger ze eens in gedachte noemt, interessant weten te maken. . Vooral de drie zusters, sterk verschillende persoonlijkheden, die ieder op haar eigen wijze "tasten naar liet geluk" zijn goed getekend, levenswaar., echt-menschelijk: Debora. de harde werkster, directrice eener volksschool, die drieduizend leerlingen telt: Laura, de wufte schoone, die zich vele vrijheden permitteert en bevredlglng zoekt in een roes van amusementen: Edlth, de huishoudelijk aangelegde, de moeder van vijf kinderen. Maar ook verscheidens der talrijke bijfiguren blijven goed onderscheiden in het geheugen. En terwijl wij hun lotgevallen volgen, loeren wij op natuurlijke ongedwongen wijze allerlei aspecten kennen van de Amerikaansche maatschappij gedurende en na den oorlog, het koortsig bestaan in de wereldstad, het rustige landleven in de bergen van Hampshire, waarheen Roger en enkele familieleden zich nu en dan terugtrekken.
Verder lezen

Boekenprinses uit Nuis

zakelijk
Verzending van boeken vindt plaats na ontvangst van de betaling. Ophalen is mogelijk na afspraak.
Wij reageren altijd binnen 24 uur na uw bestelling. Heeft u binnen deze tijd geen reactie ontvangen, dan is onze mail waarschijnlijk in de spambox terecht gekomen.
We verzenden via DPD. De tarieven voor thuisbezorging bedragen € 4,15 voor brievenbuspost, € 6,00 voor pakketten tot 1 kg en € 6,25 voor pakketten van 1 kg tot 10 kg. Voor pakketten is het mogelijk om deze af te halen bij een DPD parcelshop, bij pakketten tot 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,00 en bij pakketten van meer dan 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,25. Boeken worden standaard naar het huisadres gezonden, wilt u liever afhalen bij een parcelshop, dan dit graag bij de bestelling aangeven. Meerdere boeken ineens kopen scheelt verzendkosten.
De verzendkosten naar België bedragen € 7,00 thuisbezorgd.
Verzendkosten naar andere landen zijn op aanvraag.
Retourneren is mogelijk binnen 14 dagen. Retourkosten zijn voor eigen rekening.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Poole, Ernest - Zijn gezin Poole, Ernest - Zijn gezin Poole, Ernest - Zijn gezin Poole, Ernest - Zijn gezin

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekenprinses

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Boekenprinses
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Boekenprinses
    Kamer van Koophandel nummer: 74918257
    NL860073166B01
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekenprinses een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekenprinses vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Boekenprinses kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.