Arnold Provoost - De Oude Grieken en Romeinen - Hun denken en d

Schrijver:
Titel: De Oude Grieken en Romeinen - Hun denken en doen
Taal: Nederlands
Uitgever: DAVIDSFONDS
Bijzonderheden:
Prijs: € 22,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
'De Oude Grieken en Romeinen - Hun denken en doen'
'De Oude Grieken en Romeinen - Hun denken en doen' is een prachtig boek van Arnold Provoost. Het boek is niet het zoveelste in de rij over de oude Grieken en Romeinen. Waar andere boeken zich meestal toespitsen op fenomenen van politieke, sociale en culturele aard, wordt hier meer aandacht besteed aan de materiële cultuur.
Er wordt nagegaan waar en wanneer de Grieken en Romeinen leefden, hoe ze woonden en welke vormen van ambacht en nijverheid we bij hen aantroffen. Hoe is hun cultuur ontstaan?
Het boek is ingedeeld in vier hoofdstukken.
In het eerste hoofdstuk, Situering van de Grieks-Romeinse beschaving, wordt het landschappelijke kader van Griekenland en Italië en de cultureel-antropologische context van naderbij bekeken.
Hoofdstuk twee handelt over de inspirerende voorlopers van de Grieks-Romeinse beschaving: de Voor-Aziatische en de Egyptische cultuur, ook de Minoïsche en de Myceense beschaving wordt aan de hand van tekeningen en foto's uitgelegd.
In hoofdstuk drie, Griekse verfijning en temperament, staat de evolutie van de oostelijkmediterrane materiële cultuur centraal. In dit hoofdstuk vertelt de auteur, steeds aangevuld met prachtige foto's en tekeningen, over onder meer de Donkere periode (1100-800v C.), de funeraire ideeën en gebruiken en hoe een tempel werd gebouwd.
In het vierde en laatste hoofdstuk, Romeinse efficiëntie en levenslust, wordt ingegaan op de rol die respectievelijk de Grieken, Feniciërs, Etruksen en Romeinen in het oude Italië, en - wat de Romeinen betreft- in de hele mediterrane wereld en het grootste gedeelte van West-Europa, gespeeld hebben.
Arnold Provoost is licentiaat klassieke filologie en emeritus erehoofddocent klassieke en vroegchristelijke archeologie aan de K.U.Leuven. Hij reist terug in de tijd, naar de wereld van de oude Grieken en Romeinen.
De oude Grieken en Romeinen zoekt een antwoord op al deze vragen via een studie van de materiële cultuur van de oude Grieken en Romeinen. Deze invalshoek focust niet op de maatschappelijke en intellectuele toplaag die in literaire bronnen aan bod komt, maar geeft inzicht in het denken en doen van alle Grieken en Romeinen. Daarnaast is er specifieke aandacht voor de aard en evolutie van de Griekse en Romeinse kunst en de beeldtaal van beide volkeren. Ontdek in hoeverre de Romeinse kunst een erfenis is van de Grieken en welke onderwerpen populair waren.
De Klassieke Oudheid spreekt nog steeds tot de verbeelding. De oude Grieken en Romeinen worden geassocieerd met heroïsche gevechten, mythische personages, belangrijke denkers, indrukwekkende gebouwen, machtige keizers… Maar onze kennis over hun alledaagse leven is eerder beperkt. Waar en waarvan leefden de Grieken en Romeinen? Hoe woonden ze?
Afmetingen: 297 x 260 x 25 mm.
Gewicht 1995 gr. (moet gezien het formaat als postpakket worden verstuurd.
Aantal pagina's 256
ISBN 9789058267252
Uitvoering: Hardcover met stofwikkel
Dit boek verscheen in oktober van 2010 en is uiteraard in de winkel nog steeds te koop aan 59,95 euro. Het aangeboden exemplaar is van nieuw niet te onderscheiden. De stofwikkel (papieren kaft) kan evenwel lichtjes beschadigd zijn.
Euro 22,00
Verder lezen

BOEKENVLOED uit Putte

particulier

Logo BOEKENVLOED

Gespecialiseerd in boeken over de geschiedenis in het algemeen en de Nederlanden in het bijzonder. Bijna uitsluitend non-fiction.
Eveneens gespecialiseerd in Genealogie (familiekunde) en heemkunde.
Grote verzameling lokale schrijvers zoals Ernest Claes en Felix Timmermans.
Hou éénieder die bestelt correct op de hoogte bij iedere stand van de transactie en sta bekend voor een degelijke verpakking en snelle behandeling. Woon in omgeving van Mechelen.
Bij een andere webwinkel kreeg ik de hoogst mogelijk score en zo wil ik verder doen op deze webwinkel.
5 30
4 0
3 0
2 0
1 0
Ervaringen van anderen (30) : Geen enkele was negatief.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Arnold Provoost - De Oude Grieken en Romeinen - Hun denken en doen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOEKENVLOED

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOEKENVLOED
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOEKENVLOED een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOEKENVLOED vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOEKENVLOED kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.