Dantzig, E.A. van - Zeg nooit dat je joods bent / vlucht naar Z

Schrijver:
Titel: Zeg nooit dat je joods bent / vlucht naar Zwitserland 1942-1944
ISBN: 9789054291329
Taal: Nederlands
Uitgever: Conserve
Bijzonderheden: 2000, paperback, heel goed exemplaar
Prijs: € 7,70
Verzendkosten: € 4,20 (binnen Nederland)
Meer info:
In augustus 1942 verlaat Emmy van Dantzig met haar man Joop en hun kinderen Elly en Rob bezet Nederland om een veilig heenkomen te zoeken in het neutrale Zwitserland. Het wordt een reis vol tegenslagen, oponthoud en de voortdurende dreiging opgepakt te worden. Na een barre tocht door het Zwitserse hooggebergte bereikt het gezin na een halfjaar het 'Hollandse kamp' in Clarens. "Zeg nooit dat je Joods bent" is het verslag van de reis dat Emmy onderweg heeft bijgehouden. De details zijn vaak schrijnend, maar Emmy beperkt zich tot een pure weergave en laat de feiten voor zich spreken. Haar schrijfstijl is sober en het verhaal maakt daardoor des te meer indruk. Te midden van andere boeken over vluchten naar Zwitserland onderscheidt Zeg nooit dat je Joods bent zich doordat het tijdens de vlucht zelf is geschreven en daardoor niet gekleurd is door interpretaties en emoties achteraf. De lezer leeft mee met de angsten van Emmy en haar onzekerheid over de afloop. De belangrijkse gebeurtenissen zijn treffend verbeeld in de tekeningen die dochter Elly tijdens de reis maakte.
Verder lezen

Ann d'er Winkel

zakelijk

Ann d'er Winkel uit Driebergen-Rijsenburg

Logo Ann d'er Winkel

De getoonde portokosten bij het boek zijn de portokosten per bestelling in Nederland voor thuisbezorging. Bestellingen worden, na betaling, verstuurd tijdens openingsdagen. Portokosten worden per bestelling gerekend en niet per boek. Ophalen in Driebergen is ook mogelijk (graag vermelden bij bestellen) Retourkosten voor koper. Kijk bij www.annderwinkel.nl voor meer informatie.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dantzig, E.A. van - Zeg nooit dat je joods bent / vlucht naar Zwitserland 1942-1944 Dantzig, E.A. van - Zeg nooit dat je joods bent / vlucht naar Zwitserland 1942-1944