Evangelisti, Valerio - Nostradamus / De profetie

Schrijver:
Titel: Nostradamus / De profetie
Taal: Nederlands
Uitgever: De Vliegende Hollander
Bijzonderheden: in goede staat - zie de foto's
Prijs: € 1,99 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
"Zuid-Frankrijk, aan het begin van de zestiende eeuw: de jonge Michel de Nostredame is een eerzuchtige en veelbelovende medicijnenstudent. Samen met zijn jeugdvriend François Rabelais bereidt hij zich voor op het bestrijden van de pest. Hij is nog onkundig van de indrukwekkende carrière die hem in contact zal brengen met de schilderachtigste persoonlijkheden van zijn tijd. Maar hoe succesvol hij als arts en geleerde ook mag worden, zijn levensloop wordt bepaald door zijn profetische gave. Zijn honger naar kennis voert hem van het hof van de Medici naar dat van de Franse koning Charles IX. Tijdens zijn reizen komt hij in aanraking met invloedrijke personen, wier complotten en intriges hem bijna fataal worden…
Recensie(s)
Valerio Evangelisti is een bekende Italiaanse schrijver van fantasy, science fiction en horror. Hij verkreeg vooral bekendheid door zijn boeken over de inquisiteur Eymerich. Over de ziener Nostradamus schreef hij een trilogie waarvan “Profetie” het eerste deel is. De Italiaanse versie verscheen in het jaar 1999, een jaar voor het nieuwe millennium. Evangelisti blijft trouw aan de historische bronnen (bijvoorbeeld het feit Nostradamus Rabelais kende), maar wanneer er lacunes zijn, vult de verbeelding die op. Tegenover de profetische kennis van Nostradamus staat Evangelisti eerder sceptisch. Wat hem vooral interesseert is het tijdsklimaat. Het begin van de zestiende eeuw was een periode van vooruitgang, maar ook van conflicten (de kerk, vooral de Inquisitie, verzette zich tegen iedere heterodoxie), pest en oorlog. Nostradamus wordt getekend als iemand die de maatschappelijke en kerkelijke structuren in vraag stelde en verboden boeken las en als een wetenschapper die bij pestepidemieen het belang legde op hygiene en in die zin zijn tijd vooruit was. Paperback, vrij kleine druk.

Bernard Huyvaert
Verder lezen

Appelboom1946 uit Rotterdam

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Evangelisti, Valerio - Nostradamus / De profetie Evangelisti, Valerio - Nostradamus / De profetie Evangelisti, Valerio - Nostradamus / De profetie Evangelisti, Valerio - Nostradamus / De profetie Evangelisti, Valerio - Nostradamus / De profetie Evangelisti, Valerio - Nostradamus / De profetie

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Appelboom1946

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Appelboom1946
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Appelboom1946 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Appelboom1946 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Appelboom1946 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.