Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Calder - Ruimteschip aarde

Schrijver:
Titel: Ruimteschip aarde
ISBN: 9789065332554
Uitgever: Teleac/Not, Stichting
Bijzonderheden: 1991 Gebonden, 208pp zgan 9789065332554 002 Een verzorgde uitgave met een nieuwe kijk op de aarde. Met register.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Satellietbeelden geven de mens een totaal nieuwe kijk op onze steeds veranderende planeet. Met behulp van computers probeert de wetenschap de ingewikkelde wisselwerking tussen leven, lucht, water, gesteenten, enz. die onze planeet - ons Ruimteschip Aarde - bewoonbaar maakt, te begrijpen en te voorspellen. Dit is het begin van een geheel nieuwe tak van wetenschap, waarin een verband wordt gelegd tussen het menselijke leven en alle andere natuurlijke systemen: de geografie van de hele aarde. Deze nieuwe wetenschap zal uiteindelijk nauwkeuriger antwoord kunnen geven op de brandende vragen naar de gevolgen van het menselijk handelen op Ruimteschip Aarde.
Recensie(s)
Cursusboek behorende bij de Teleaccursus die half september begint, waarin de planeet aarde vanuit de aarde wordt bekeken via satellietbeelden. Het rijk in kleur geïllustreerde boek gaat nader in op de resultaten van satellietwaarnemingen. Er wordt beschreven hoe satellietbeelden tot stand komen en hoe ze worden geïnterpreteerd. De schrijver en samensteller van de bijbehorende televisieprogramma's, Nigel Calder, pleit voor een nieuwe aardrijkskunde waarin gescheiden takken van wetenschap als biologie, natuurkunde, antropologie en geologie zijn geïntegreerd. De tekst en illustraties hebben betrekking op dichtbevolkte steden, verafgelegen wouden, eilanden etc. en werpen een nieuw licht op de vele vooronderstellingen die aan ons denken over het milieu ten grondslag liggen. Een verzorgde uitgave met een nieuwe kijk op de aarde. Met register.
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Calder - Ruimteschip aarde