Mulisch, Harry - Het theater de brief en de waarheid. Een tege

Schrijver:
Titel: Het theater de brief en de waarheid. Een tegenspraak.
ISBN: 9789074336994
Taal: Nederlands
Uitgever: Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) i.s.m. Uitgeverij De Bezige Bij
Bijzonderheden: 2000, 85pp, gebonden, *** z.g.a.n. ***
Prijs: € 3,50
Verzendkosten: € 3,85 (binnen Nederland)
Meer info:
In 1987 probeerde acteur Jules Croiset de opvoering van het toneelstuk 'Het vuil, de stad en de dood' van Rainer Werner Fassbinder in Nederland te verhinderen. Hij ging daarbij zover dat hij zichzelf een dreigbrief schreef en vervolgens zijn eigen ontvoering in scène zette. De Belgische politie ontmaskerde hem. Over die gebeurtenissen schreef Croiset destijds het boekje 'Met stomheid geslagen' (1989).
Ter gelegenheid van de Boekenweek 2000 schreef Harry Mulisch over dezelfde affaire 'Het theater de brief en de waarheid'. In deze fictieve reconstructie van de ontwikkelingen die direct volgen op de zelfontvoering, worden de crematie ’s morgens van de vrouw Magda en de begrafenis van haar man Herbert ’s middags beschreven door twee verschillende vertellers, Felix en Vera. Twaalf jaar later krijgen ze allebei dezelfde opdracht om een monoloog te schrijven voor een toneelgezelschap. De neergeschreven feiten zijn echter dat bij de crematie van de vrouw ‘s morgens haar man de laatste woorden spreekt en dat bij de begrafenis van de man ’s middags zijn vrouw de uitvaartrede houdt.
In 'Het theater de brief en de waarheid' speelt Mulisch een spannend spel met de waarheid. In prachtige doch eenvoudige bewoordingen schetst hij een verhaal en via een elegante ‘bridge’ zet hij er een tweede verhaal diametraal tegenover. Beide verhalen gaan vervolgens een bijzondere symbiose aan. Ondanks dit ingenieuze spel, is het nog steeds een leesbaar boek waarin concrete zaken een rol spelen. 'Het theater de brief en de waarheid' kan binnen de literatuur gerekend worden tot het magisch realisme.
+ + +
Boekhandel Ampersand bezorgt het theater, de brief, de waarheid en dit kleine maar fijne boekje zonder extra kosten rechtstreeks bij u aan huis in de regio Woerden-Montfoort e.o.
Verder lezen

Boekhandel Ampersand

particulier

Boekhandel Ampersand uit Harmelen

Logo Boekhandel Ampersand

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Mulisch, Harry - Het theater de brief en de waarheid.  Een tegenspraak.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekhandel Ampersand

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Boekhandel Ampersand
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekhandel Ampersand een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekhandel Ampersand vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Boekhandel Ampersand kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.