MeNeBa (medewerkers/ -sters, samenstellers) - Bloem-Lezing. Kle

Schrijver:
Titel: Bloem-Lezing. Kleingoed & Kruimels opgedist bij het vijftigjarig jubileum van de NV Meelfabrieken der Nederlandsche Bakkerij te Rotterdam
ISBN: n.v.t.
Taal: Nederlands
Uitgever: Meebad NV / Meelfabrieken der Nederlandsche Bakkerij Rotterdam 1965
Bijzonderheden: Hardback, hardcove. ingenaaid. Tekst met foto's, illustraties en uitslaande kaart (in kleur en zwart/wit. Formaat: 17x22cm. Pg's. 86. Conditie: nieuw.
Prijs: € 12,75 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
' (...). Vijftig jaar, een halve eeuw. Eerste Wereldoorlog. Mobilisatie, distributie, maximumprijzen (ook toen al), ongekend hoge staatsschuld, een algemene crisis die zich toen reeds aankondigde. Na 1918 onrust, inflatie,
fel oplevende sociale en politieke strijd. In die woelige jaren werd de Meneba opgericht; een brede visie, gericht op een verre toekomst, kan men de oprichters niet ontzeggen, ook al zal geen van he de wérkelijke groei hebben kunnen voorzien. In vijf decennia veranderde er meer dan in vijf eeuwen. Toen dácht men met zekerheid te kunnen zeggen wat de dag van morgen brengen zou, nou wéten we het, misschien is dat het grootste verschil tussen 1915 en 1965. (...)'.

'Het is een goed gebruik een jubileum niet ongemerkt te doen voorbijgaan. Toen werd besloten bij het vijftig jarig bestaan van de NV Meelfabrieken der Nederlandsche Bakkerij de vele relaties een klein geschenk aan te bieden, lag het uitgeven van een jubileumboekje evenals de titel daarvan voor de hand. (...).
In het eerste deel zijnen volgorde van de seizoenen teksten ondergebracht die betrekking hebben op de akker-
bouw: ploegen, zaaien en oosten. Het laatste deel bevat 'ons dagelijks brood', aan een zomerse ontbijttafel en op een zwarte oorlogsdag, om twee uitersten te noemen; brood in de liefde een in de religie, brood in folklore en in bedeling, brood gewoon en ongewoon. (...).
Voor graan tot brood kan worden verwerkt, dient het te worden vermalen tot meel. Die taak vervult de Meneba sinds een halve eeuw. Meer dan een kwart van alle meel dat in ons land wordt verbruikt, draagt een Meneba-etiket. Mede daarom staat het jubilerend bedrijf centraal, tekst en foto's brengen in beeld hoe de Meelfabriek van 1915 in vijftig jaar is gegroeid'.

Een fraaie jubileumbundel.
Wie iets met brood, met het bakkersbedrijf te maken heeft (gehad), wil een boekje als dit graag in bezit.
De uitgave is ronduit fraai en verzorgd te noemen.

Bijgevoegd een tweetal folders:
* Nederlands Bakkerijmuseum "Het Warme Land", Hattem
* 'Ales over Oerbrood' (Baarn).
Verder lezen

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

MeNeBa (medewerkers/ -sters, samenstellers) - Bloem-Lezing. Kleingoed & Kruimels opgedist bij het vijftigjarig jubileum van de NV Meelfabrieken der Nederlandsche Bakkerij te Rotterdam MeNeBa (medewerkers/ -sters, samenstellers) - Bloem-Lezing. Kleingoed & Kruimels opgedist bij het vijftigjarig jubileum van de NV Meelfabrieken der Nederlandsche Bakkerij te Rotterdam MeNeBa (medewerkers/ -sters, samenstellers) - Bloem-Lezing. Kleingoed & Kruimels opgedist bij het vijftigjarig jubileum van de NV Meelfabrieken der Nederlandsche Bakkerij te Rotterdam MeNeBa (medewerkers/ -sters, samenstellers) - Bloem-Lezing. Kleingoed & Kruimels opgedist bij het vijftigjarig jubileum van de NV Meelfabrieken der Nederlandsche Bakkerij te Rotterdam MeNeBa (medewerkers/ -sters, samenstellers) - Bloem-Lezing. Kleingoed & Kruimels opgedist bij het vijftigjarig jubileum van de NV Meelfabrieken der Nederlandsche Bakkerij te Rotterdam MeNeBa (medewerkers/ -sters, samenstellers) - Bloem-Lezing. Kleingoed & Kruimels opgedist bij het vijftigjarig jubileum van de NV Meelfabrieken der Nederlandsche Bakkerij te Rotterdam

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij jsgoodbook

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met jsgoodbook
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en jsgoodbook een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van jsgoodbook vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • jsgoodbook kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.