Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Roeper. Vibeke, Parthesius. Robert en Wagenaar. Lodewijk. - De

Schrijver:
Titel: De Batavia te water.
Taal: Nederlands
Uitgever: De Bataafsche Leeuw. Amsterdam.
Bijzonderheden: 1995, 1e druk, 112 pagina's, linnen gebonden met stofomslag, afmeting: 28,7 x 22,5 cm. Conditie: Een keurig exemplaar. Zie foto's.
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting:
In 1629 strandde het goednieuwe VOC-schip 'Batavia' voor de Australische kust op een onbekend rif. Na de stranding legde Francisco Pelsaert, de gezagvoerder van de Batavia, een dagboek aan waarin hij verslag deed van de rampzalige gebeurtenissen. In 1647 beschreef Jan Jansz in 'De ongeluckige Vouagie van 't schip Batavia' de muiterij die onder de overlevenden uitbrak, een verhaal vol intriges en moordpartijen. Vanaf 1963, het jaar waarin de ligging van het wrak bepaald kon worden, steeg de belangstelling voor de Batavia, hetgeen uiteindelijk leidde tot de volledige reconstructie van het schip op de Batavia-werf te Lelystad. Ter gelegenheid van de tewaterlating en doop van de nieuwe Batavia in april 1995 vindt in de Universiteitsbibliotheek van Amsterdam de tentoonstelling 'De Batavia te water' plaats met als onderwerp de reis van de oorspronkelijke Batavia 1628-1629 en de herbouw van 1985-1995 op de werf in Lelystad.
Verder lezen

Toetje uit Apeldoorn

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Roeper. Vibeke, Parthesius. Robert en Wagenaar. Lodewijk. - De Batavia te water. Roeper. Vibeke, Parthesius. Robert en Wagenaar. Lodewijk. - De Batavia te water. Roeper. Vibeke, Parthesius. Robert en Wagenaar. Lodewijk. - De Batavia te water. Roeper. Vibeke, Parthesius. Robert en Wagenaar. Lodewijk. - De Batavia te water. Roeper. Vibeke, Parthesius. Robert en Wagenaar. Lodewijk. - De Batavia te water. Roeper. Vibeke, Parthesius. Robert en Wagenaar. Lodewijk. - De Batavia te water. Roeper. Vibeke, Parthesius. Robert en Wagenaar. Lodewijk. - De Batavia te water. Roeper. Vibeke, Parthesius. Robert en Wagenaar. Lodewijk. - De Batavia te water. Roeper. Vibeke, Parthesius. Robert en Wagenaar. Lodewijk. - De Batavia te water. Roeper. Vibeke, Parthesius. Robert en Wagenaar. Lodewijk. - De Batavia te water. Roeper. Vibeke, Parthesius. Robert en Wagenaar. Lodewijk. - De Batavia te water. Roeper. Vibeke, Parthesius. Robert en Wagenaar. Lodewijk. - De Batavia te water.