C. Castaneda - De lessen van Don Juan

Schrijver:
Titel: De lessen van Don Juan
ISBN: 9789023411109
Uitgever: Bezige Bij, De
Bijzonderheden: Redelijk - Boekblok verkleurd. Rug gebroken. Naam op schutblad. Verder schoon van aantekeningen
Prijs: € 9,30
Verzendkosten: € 3,75 (binnen Nederland)
Meer info:
Taoïsme, Yoga, Vedanta en Zen — de klassieke wegen naar kennis en bevrijding — vonden alle hun ontstaan in Azië. Lange tijd werd aangenomen dat het Westen geen methoden tot geestelijke kennis had ontwikkeld, vergelijkbaar met de systemen van het Oosten. De lessen van don Juan (The teachings of don Juan — A Yaqui way of knowledge) is dienaangaande niets minder dan een openbaring.

Carlos Castaneda, een jonge amerikaanse antropoloog, verbonden aan de University of California, brengt in dit boek verslag uit van zijn ervaringen gedurende de jaren 1960-1965 als leerling van don Juan, een mexicaanse Yaqui-indiaan. Castaneda beschrijft zijn inwijding in don Juan’s methoden tot beheersing van de ‘niet-gewone werkelijkheid’, waarbij peyotl en andere voor de mexicaanse indianen heilige planten gebruikt worden als deur tot de mysteries van angst, klaarheid en de bondgenoot macht.

De lessen van don Juan is wellicht het eerste heldere boek over hallucinatoire ervaringen met de planten: peyotl (Lophophora williamsii), Jimsonkruid (Datura inoxia), en een paddestoel (Psilocybe mexicana). Nuchter genoteerd, en toch van een opwindende schoonheid zijn de fantastische ervaringen die Carlos Castaneda bij de wijze indiaan don Juan deelachtig worden.
Verder lezen

Zin in Boeken uit Heusden

zakelijk

Logo Zin in Boeken

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal (of overschrijving vanuit België) betalen. Zin in Boeken Heusden is gespecialiseerd in: Psychologie, Esoterie, Mystiek, Spiritualiteit. Boeken worden verstuurd in bubbeltjes envelop, retour sturen zonder opgave van redenen is altijd mogelijk Onze fysieke winkel is gevestigd in Heusden Vesting en is 6 dagen per week open, óók op zondag. Kom gezellig langs.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.