Sven Van Dorst, Catheline P rier-d'Ieteren, Till-Holger Borchert,

Schrijver:
Titel: ZOT VAN DIMPNA, Acht Panelen vol Passie, Lef en Rebellie
Uitgever: , Hannibal Publishing, 2021
Bijzonderheden: HB++, 290 x 250 mm, 384 pages, NL edition. ISBN 9789463887410.
Prijs: € 54,99
Verzendkosten: € 6,99 (binnen België)
Meer info:
Het Dimpna-altaarstuk van Goossen Van der Weyden, kleinzoon van de beroemde Rogier, komt in primeur naar Geel. Op het hoogtepunt van de Dimpnacultus, cre ert Van der Weyden het monumentale altaarstuk. The Phoebus Foundation onderwierp de panelen aan een uitgebreid restauratieproject van meer dan 3 jaar. Je ontdekt het unieke meesterwerk, de geheimen achter de lagen verf n een interactieve scenografie, die je onderdompelt in de buitengewone wereld van Dimpna. In de zevende eeuw verloor Dimpna, een Ierse prinses op de vlucht voor haar incestueuze vader, haar hoofd in het Kempische Geel. Door haar tragische einde en onverzettelijke kuisheid werd de prinses vanaf dat moment vereerd als patrones van de geesteszieken. Vanaf de hoge middeleeuwen trokken pelgrims massaal naar Geel om een glimp op te vangen van de heilige Dimpa en brachten ze hulde aan de plaatselijke beroemdheid in de hoop hun psychische problemen te verlichten. Ook vandaag staat Geel nog bekend omwille van zijn bijzondere omgang met geesteszieken, die er thuis bij de inwoners worden opgevangen. In de vroege zestiende eeuw deed de populariteit van de heilige Dimpna de abt van de abdij van Tongerlo besluiten een enorm altaarstuk te laten maken dat het levensverhaal van deze bijzondere heilige zou verbeelden. De opdracht kwam in handen van de Antwerpse schilder Goossen Van der Weyden, kleinzoon van Vlaamse Primitief Rogier, die in zijn eclectische stijl heel wat ele menten van zijn grootvader overnam. Het resultaat van deze opdracht, het monumentale Dimpna-altaarstuk, werd recentelijk verworven door The Phoebus Foundation. De panelen werden gedurende drie jaar behandeld in het restauratieate lier van de Foundation. Het verbluffende resultaat leidde tot nieuwe inzichten over de ontstaansgeschiedenis van het altaar stuk, zijn maker en opdrachtgever, en over de cultus van de heilige Dimpna. Toonaan gevende specialisten lieten hun licht schij nen over het altaarstuk en hun jarenlange onderzoek wordt nu gebundeld in deze luxueuze, rijk ge llustreerde publicatie. Met essays van Till-Holger Borchert (Musea Brugge), Stephan Kemperdick (Staatliche Museen, Berlijn), Katharina Van Cauteren (The Phoebus Foundation), Lucinda Timmermans (Rijksmuseum, Amsterdam), Patrick Allegaert (Museum Dr Guislain, Gent) en vele anderen. Vanaf maart 2020 zal The Phoebus Foun dation het Dimpna-altaarstuk tentoon stellen in de Sint-Dimpnakerk van Geel. Daarna zal het vanaf juni te zien zijn in het Niguliste Museum van Tallinn.
Verder lezen

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Sven Van Dorst, Catheline P rier-d'Ieteren, Till-Holger Borchert, - ZOT VAN DIMPNA,  Acht Panelen vol Passie, Lef en Rebellie

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.