Alleene, Carlos - Roger Raveel Een verschrikkelijk mooi leven.

Schrijver:
Titel: Roger Raveel Een verschrikkelijk mooi leven. 2 delen Biografie
ISBN: 9789081048514
Taal: Nederlands
Uitgever: De Muyter
Bijzonderheden: 2006, 748 pp., linnen band met stofomslag in cassette. Goed. GESIGNEERD
Prijs: € 85,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Gebruikssporen aan de cassette, minimale gebruikssporen aan het stofomslag.

Met gesigneerde opdracht voor Ger Lataster.

De twee delen vormen de neerslag van urenlange gesprekken in een periode van vijf jaar. In dit lijvig boek, dat talloze foto's en unieke documenten bevat, wordt niet enkel stilgestaan bij de belangrijkste schilderijen van Raveel, zijn tekeningen en uitgebreid grafisch oeuvre. Ruime aandacht gaat ook uit naar de mens achter de kunstenaar, zijn jarenlange vriendschap met Hugo Claus en dichter Roland Jooris, zijn liefde en zorg voor zijn Zulma en ontmoetingen met Appel en Corneille. Voor zijn boek heeft de auteur, nagenoeg vijf jaar, urenlange gesprekken gevoerd met de kunstenaar. Zo bevat deze biografie exclusieve foto's, nooit eerder gepubliceerde brieven, schetsen, persoonlijke notities en andere memorabilia of curiosa. In meer dan veertig hoofdstukken schetst Carlos Alleene de levensloop van Raveel aan de hand van talloze gebeurtenissen die zijn ontwikkeling als kunstenaar hebben bepaald. Er wordt uiteraard stilgestaan bij het artistiek project Beervelde, de Genesis van Hugo Claus en Roger Raveel, zijn verblijf in Italië, zijn deelname aan de Biënnale van Venetië en Documenta in Kassel, zijn acties voor het behoud van de Leiearm in zijn gemeente en de toentertijd vervuilde Brugse reien, zijn muurschilderingen in de kapel van Machelen en in het Oostendse gebouw van het Loodswezen, zijn invloed als leraar op jonge kunstenaars, de bouw van het Raveel museum, en de betekenis van de Nieuwe Visie. Het boek bevat tot slot ook de gedetailleerde bio-en bibliografie van en over de creatieve en productieve kunstenaar. !
Verder lezen

boekmakelaar uit Maastricht

zakelijk
Betaling met paypal is mogelijk.
Afhalen van boeken in overleg.
Na één dag geen antwoord, kijk dan in je spambox.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Alleene, Carlos - Roger Raveel Een verschrikkelijk mooi leven. 2 delen Biografie

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekmakelaar

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met boekmakelaar
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Boekmakelaar
    Kamer van Koophandel nummer: 69084912
    NL001112228B33
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekmakelaar een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekmakelaar vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • boekmakelaar kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.