Harkey, Ira - Pioneer Bush Pilot: The Story of Noel Wien (Banta

Schrijver:
Titel: Pioneer Bush Pilot: The Story of Noel Wien (Bantam Air and Space Series, No. 11)
Taal: Engels
Uitgever: Bantam Books, 1991
Bijzonderheden: Pocket, 361 pags, geen foto's, wel een paar illustraties, na 30 jaar wat vergeeld, maar in nieuwstaat
Prijs: € 3,50
Verzendkosten: € 7,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Dit is het prachtige waargebeurde verhaal van een van de grote luchtvaartpioniers van de twintigste eeuw. Noel Wien was een jonge boerenjongen uit het Midwesten van begin negentiende eeuw wiens liefde voor vliegen begon op het moment dat hij zijn eerste tweedekker zag. In het begin van de jaren twintig werd hij een van de eerste bushpiloten in Alaska en zijn prestaties en vaardigheden als piloot werden al snel legendarisch. Hij vloog van alles, van pelsjagers tot post en was de "eerste" die een vliegtuig landde in veel van de meest afgelegen gebieden in de wildernis van Alaska. Meer dan eens werd hij gedwongen zijn vliegtuig bij zwaar weer neer te zetten en terug te "lopen" naar de bewoonde wereld. Dit alles werd bereikt met behulp van zeer primitieve kaarten en geen echte landingsfaciliteiten. Wien werd een expert in het landen van zijn vliegtuig op zandbanken in rivierbeddingen. Uiteindelijk kwam hij op het punt dat hij een kaart van de vele bergen en rivieren in zijn hoofd had en zijn instinct als piloot hem vele malen redde. Hij was een "te huur" piloot op wie hij kon rekenen om het broodnodige nieuws en benodigdheden te leveren aan zowat overal in het wild. Wat zijn heldendaden als piloot nog buitengewoonder maakte, was het feit dat hij in die begindagen van de luchtvaart al zijn vluchten deed in open cockpitvliegtuigen bij extreme temperaturen en temperaturen onder het vriespunt. Navigatie gebeurde strikt door visie en hij zou alleen vliegen als zijn instinct hem vertelde dat hij zijn bestemming zou kunnen bereiken. Hij was de eerste die het wrak ontdekte van het vliegtuig dat Will Rogers en Wiley Post doodde en hij vloog een legendarische Canadese nieuwe route over de Rockies om de foto's van die noodlottige vlucht bij de kranten in Seattle te bezorgen. De prestaties van Wien groeiden door de jaren heen en hij begon uiteindelijk Wien Alaskan Airways. Zijn liefde en toewijding aan zijn vak hielpen om de wildernis van Alaska te ontsluiten en het vandaag zo toegankelijk te maken
Verder lezen

Dutch Aviation Pubns uit Venlo

particulier

Logo Dutch Aviation Pubns

Bij een gecombineerde bestelling bereken ik maar 1x verzendkosten.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Harkey, Ira - Pioneer Bush Pilot: The Story of Noel Wien (Bantam Air and Space Series, No. 11)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Dutch Aviation Pubns

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Dutch Aviation Pubns
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Dutch Aviation Pubns een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Dutch Aviation Pubns vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Dutch Aviation Pubns kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.