Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Vestdijk, S. (Simon) - Albert Verwey en de idee

Schrijver:
Titel: Albert Verwey en de idee
Taal: Nederlands
Uitgever: Amsterdam : Polak & Van Gennep, 1965
Bijzonderheden: Gebonden, linnen band. 215 pp. In uitstekende staat.
Prijs: € 4,50
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Fris exemplaar. Plus deel stofomslag (met onderstaande tekst).

Flaptekst stofomslag: "In Albert Verwey en de idee heeft dr. S. Vestdijk getracht na te gaan in hoeverre de idee als leidend beginsel de afzonderlijke gedichten van Albert Verwey tot een hogere eenheid verbindt. Kritisch staande tegenover Verweys dichtwerk in zijn totaliteit, weet Vestdijk niettemin beter dan enig ander voor of na hem aan te tonen waar de waardevolle, plastisch en muzikaal geslaagde verzen in het omvangrijke, veel te weinig gekende dichtwerk te vinden zijn; ook, waar zelfs de idee niet in staat is gebleken de metrisch verwoorde gedachte dichterlijke wiekslag te verlenen. Tal van problemen die Vestdijk in 'Lier en Lancet' heeft aangestipt en in 'De Poolse Ruiter' en 'De Glanzende Kiemcel' nader heeft uitgewerkt, vinden hun eerste, overtuigende formulering in het moeilijkst vindbare van Vestdijks boeken."
Verder lezen

Apollonius uit Sint Hubert

particulier

Logo Apollonius

Bestelt u meerdere boeken, dan verzenden wij ze samen en betaalt u maar één keer verzendkosten. Bij bestellingen met een totaalbedrag van € 50,00 of meer is binnen Nederland de verzending gratis - bij bestellingen onder de 10 kg.
Verzendingen vinden plaats na ontvangst van betaling.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Vestdijk, S. (Simon) - Albert Verwey en de idee Vestdijk, S. (Simon) - Albert Verwey en de idee Vestdijk, S. (Simon) - Albert Verwey en de idee Vestdijk, S. (Simon) - Albert Verwey en de idee