Wormser Dr. C.W. (samenstelling/ verzorging) en anderen (zie scan)

Schrijver:
Titel: Wat Indie ontving en schonk - Het plan tot dit werk werd ontworpen in het voorjaar van 1943. Het was duidelijk dat een der voornaamste problemen bij den wederopbouw van het Rijk na de bevrijding zou zijn: het scheppen van een nieuwe verstandho...
Taal: Nederlands
Uitgever: Wereld-bibliotheek, slap gebonden, 299 pag. met 91 afbeeldingen. Inhoud: Zie Scan.
Bijzonderheden: 1946, 1e druk.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Het plan tot dit werk werd ontworpen in het voorjaar van 1943. Het was duidelijk dat een der voornaamste problemen bij den wederopbouw van het Rijk na de bevrijding zou zijn: het scheppen van een nieuwe verstandhouding tusschen Nederland en Indië; de bekende rede van H.M. de Koningin van 7 December 1942 liet dienaangaande geen twijfel. Het kwam ons nu voor dat allen wien de juiste oplossing van dit probleem ter harte ging zich in de eerste plaats de vraag zouden stellen: wat kunnen Nederland en Indië in de toekomst voor elkaar beteekenen; een vraag die op haar beurt eerst bevredigend kan worden beantwoord wanneer men weet welke plaats Indië tot dusver in de wereldhuishouding heeft ingenomen en welke rol Nederland daarbij gespeeld heeft.

Een werk waarin door de meest bevoegde auteurs een overzicht zou worden gegeven van den invloed dien verschillende volken en hun cultuur op Indië hebben geoefend en den invloed dien Indië wederkeerig heeft gehad op de wereld en op Nederland in het bijzonder, leek ons noodzakelijk. Want slechts een juist inzicht in deze wisselwerking, die wat Nederland betreft gedurende drie en een halve eeuw in stijgende lijn op elk gebied heeft plaatsgevonden, dit wederzijds schenken en ontvangen in materieelen en geestelijken zin, kan leiden tot dat wederzijds begrijpen en waardeeren zonder welke geen vruchtbare en duurzame verstandhouding mogelijk is.

Al spoedig vonden wij Dr C. W. Wormser, den grondigen kenner der Indische maatschappij, bereid de redactie van het werk op zich te nemen. Het was niet gemakkelijk om tijdens den oorlog den tekst gereed te krijgen. Niet minder moeite kostte na den oorlog het zetten en drukken. Maar thans is het dan toch gereed en kan het zijn, naar wij vertrouwen nuttige taak beginnen. Met weemoed vervult ons de gedachte dat de bekwame en ijverige redacteur de voltooiing en verschijning niet heeft, mogen beleven; Dr Wormser overleed den 7den Augustus 1946. De heer J. A. M. Bruineman, schrijver der belangwekkende bijdrage ,,De invloed der Chineezen", was ons reeds eerder, 16 Augustus 1945, door den dood ontvallen. Aan de overige medewerkers, en evenzeer aan het Indisch Instituut, dat het beschermheerschap dezer uitgave aanvaardde en ons zijn foto-archief ter beschikking stelde, brengen wij hier onzen oprechten dank.Inhoud: Zie Scan.
Cultural history of the 'Dutch East Indies' (now Indonesia); Chinese influence, Islam, Christianity, education, art, literature, government, agriculture, mining;
Verder lezen

Ponsava Books uit Leidschendam

particulier

Logo Ponsava Books

Deelnemer sinds het begin van Boekwinkeltjes in 2002 - mr drs Hans P. van Weeren, Karekietlaan 6, 2261 CK Leidschendam. Bank NL34INGB0000150049. Verzendkosten: alleen de PostNL kosten worden in rekening gebracht. Bij vragen het aparte vragenformulier gebruiken, niet het bestelformulier - die vragen worden vaak niet gelezen. Bij vragen op het bestelformulier geldt het als bestelling. Toezending geschiedt zo mogelijk direct na ontvangst van de bestelling, U ontvangt gelijktijdig een e-mail die als rekening geldt. Op het vragenformulier kunt U ook vooraf vragen wat de verzendkosten zullen zijn of informeren of bijvoorbeeld open verzending mogelijk en goedkoper is. In vakantieperioden kan enige vertraging optreden. Bij niet-verzekerde verzending geschiedt de verzending voor risico van de koper. Paypal mogelijk (tegen een toeslag van 5%). Wereldwijde verzending. Afhalen en annuleren van een bestelling is niet mogelijk.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Wormser Dr. C.W. (samenstelling/ verzorging) en anderen (zie scan) - Wat Indie ontving en schonk - Het plan tot dit werk werd ontworpen in het voorjaar van 1943. Het was duidelijk dat een der voornaamste problemen bij den wederopbouw van het Rijk na de bevrijding zou zijn: het scheppen van een nieuwe verstandho... Wormser Dr. C.W. (samenstelling/ verzorging) en anderen (zie scan) - Wat Indie ontving en schonk - Het plan tot dit werk werd ontworpen in het voorjaar van 1943. Het was duidelijk dat een der voornaamste problemen bij den wederopbouw van het Rijk na de bevrijding zou zijn: het scheppen van een nieuwe verstandho... Wormser Dr. C.W. (samenstelling/ verzorging) en anderen (zie scan) - Wat Indie ontving en schonk - Het plan tot dit werk werd ontworpen in het voorjaar van 1943. Het was duidelijk dat een der voornaamste problemen bij den wederopbouw van het Rijk na de bevrijding zou zijn: het scheppen van een nieuwe verstandho...

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ponsava Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ponsava Books
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ponsava Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ponsava Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ponsava Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.