Jackendoff, Ray - Taal en de menselijke natuur

Schrijver:
Titel: Taal en de menselijke natuur
ISBN: 9789027445223
Taal: Nederlands
Uitgever: Het Spectrum
Bijzonderheden: 1996, paperback, goed exemplaar
Prijs: € 6,80
Verzendkosten: € 4,20 (binnen Nederland)
Meer info:
Hoe komt het dat we zijn zoals we zijn? Zijn we zo geboren of zijn we gevormd door onze omgeving? Of spelen beide factoren een rol? Ieder onderzoek naar de aard van de menselijke natuur begint met dit soort vragen.

De auteur van dit boek presenteert een aantal fundamentele inzichten in de menselijke natuur, die gebaseerd zijn op baanbrekend taalkundig onderzoek van de afgelopen dertig jaar. Centraal in dit onderzoek staat de vraag:

Hoe moet de menselijke natuur in elkaar zitten, zodat we onze gedachten door middel van taal aan elkaar kunnen doorgeven?

Uniek aan dit boek is dat Jackendoff fundamentele inzichten uit taalkundig onderzoek gebruikt om een licht te werpen op verschillende kennisgebieden van de mens. Hoe komt het dat ons denken in elkaar zit zoals het in elkaar zit? Waarom 'raakt' bepaalde muziek ons wel en andere niet? wat voor principes liggen er ten grondslag aan ons sociale gedrag? Met antwoorden op dit soort vragen laat Jackendoff zien dat de menselijke natuur in bepaalde opzichten verschilt van de computer en van dieren, maar daar in andere opzichten mee overeenkomt.

Taal en de menselijke natuur is geschreven voor mensen die geïnteresseerd zijn in taal en in de opzienbarende gevolgen van taalkundig onderzoek voor ons inzicht in de menselijke geest. Het is een uitstekende inleiding voor middelbare scholieren, studenten taalkunde, cognitieve wetenschappen, neurowetenschappen, filosofie, en voor andere belangstellenden.
Verder lezen

Ann d'er Winkel

zakelijk

Ann d'er Winkel uit Driebergen-Rijsenburg

Logo Ann d'er Winkel

De getoonde portokosten bij het boek zijn de portokosten per bestelling in Nederland voor thuisbezorging. Bestellingen worden, na betaling, verstuurd tijdens openingsdagen. Portokosten worden per bestelling gerekend en niet per boek. Ophalen in Driebergen is ook mogelijk (graag vermelden bij bestellen) Retourkosten voor koper. Kijk bij www.annderwinkel.nl voor meer informatie.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jackendoff, Ray - Taal en de menselijke natuur