Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Aad van Holstein - Koffie met gebak en een sigaar

Schrijver:
Titel: Koffie met gebak en een sigaar
Taal: Nederlands
Uitgever: Rabobank, Midden-Westland
Bijzonderheden: 1995, 185 pp , t.g.v. 100 jaar bestaan. Hardcover, in zeer goede staat
Prijs: € 4,00
Verzendkosten: € 3,85 (binnen Nederland)
Meer info:
In dit boek zitten prachtige collecties die te zien zijn in het Rijksmuseum.
Zitten ook mooie ansichtkaarten in!
Van Waaien Grafisch ontwerp.

Het zal weinigen zijn ontgaan dat 2007 is uitgeroepen tot het Michiel de Ruyterjaar. De Ruyter werd vierhonderd jaar geleden geboren. Deze vlootvoogd is onze, bijna spreekwoordelijke, nationale held. Maar hoe wordt iemand een held en hoe gaan Nederlanders om met heldenverering? Vanuit de verschillende invalshoeken (historisch, filosofisch, sociologisch en kunsthistorisch) wordt in deze bundel ingegaan op de aspecten van heldendom en heldenverering.

Een greep uit de verschillende onderwerpen: - Wat betekent heldendom voor de nationale identiteit? - Welke beeldtaal en symboliek wordt ingezet bij het 'maken' van een held? - De held als voorbeeld en ideaal - Rituelen rondom heldenverering - De verschillende soorten helden (bijv. de officiële held, de publieksheld, de controversiële held, het idool)

Tevens is een aantal literaire teksten uit de afgelopen vier eeuwen opgenomen die zelf een vorm van heldenverering zijn; bijvoorbeeld Vondel over Frederik Hendrik en Nico Scheepmaker over Johan Cruijff. Het hedendaagse heldendom wordt door hedendaagse, populaire auteurs in een viertal columns neergezet. De gehele bundel is rijk geïllustreerd met afbeeldingen van historische en kunstobjecten.

Recensie(s)
In deze verzorgde bundel wordt in tekst en beeld een interpretatie gegeven van het begrip 'Held' in heden en verleden. De bundel sluit aan bij een tentoonstelling in het Rijksmuseum (t/m 11 november 2007) naar aanleiding van het 400ste geboortejaar van Michiel de Ruyter. Het boek is laagdrempelig, gevuld met veel beeldmateriaal en enkele essays gericht op een breed publiek, getuige de deelname van uiteenlopende auteurs als Ramsey Nasr, Albert Verlinde en Lange Frans en Baas B, als ook historicus Jan Bank en Rijksmuseum-directeur Ronald de Leeuw. Verder zijn teksten van het Wilhelmus en van Vondel opgenomen. De illustraties bestaan uit kaarten, foto's en beeldmateriaal van kunstwerken, en zijn van hoge kwaliteit. Het spectrum is breed; van het standbeeld van Andre Hazes tot dat van De Ruyter, van portretten van Frederik Hendrik tot sporthelden als Cruyf. Uitsluitend Nederlandse helden passeren de revue. Het is echter geen daadwerkelijke catalogus; de wetenschappelijke waarde is laag. Inhoud en kwaliteit van de essays loopt sterk uiteen, als ook het beeldmateriaal, waarbij de enige samenhang een brede interpretatie van het woord held is.
Verder lezen

Het Pleintje uit Den Haag

particulier

Logo Het Pleintje

We proberen een zo'n groot mogelijk scala aan boeken te vinden
En natuurlijk zijn bundels ook bespreekbaar en over de prijs daar valt zeker over te praten.
Goed verpakt en snel geleverd. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Bij bestelling van meerdere boeken wordt verzending gecombineerd en betaalt u Maximtaal 6.50 euro (binnen Nederland )
Boeken worden binnen 1 tot 3 dagen na bestelling/betaling bij de koper thuis afgeleverd. Indien mogelijk met een brievenbuspakket
Afhalen in Den Haag is mogelijk. Graag eerst even contact.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 7 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Aad van Holstein - Koffie met gebak en een sigaar Aad van Holstein - Koffie met gebak en een sigaar