C. van Halem, C. van Halem - Israël: Wortel en Doorn

Schrijver:
Titel: Israël: Wortel en Doorn
ISBN: 9789023970286
Uitgever: Boekencentrum Academic
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 4,75
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De verhouding tussen de christelijke kerk en het Jodendom heft theologen al eeuwen bezig gehouden. In de eerste decennia na de Tweede Wereldoorlog was er binnen het Nederlandse protestantisme een sterk geïntensiveerde belangstelling voor de verhouding tussen 'kerk en synagoge'. De ramp die het Joodse volk
is overkomen heeft geleid tot een doordenking van de christelijke theologie. Ook de vestiging van de staat Israël is aanleiding geweest om tot een theologische reflectie te komen. Velen zijn van mening dat het Joodse volk een geheim met zich mee draagt; anderen spreken van een raadsel.

In dit boek staat de situatie anno 2015 centraal. Door middel van een uitgebreide enquête is bij voorgangers van de diverse stromingen en kerkgenootschappen die het Nederlandse protestantisme kenmerken, geïnventariseerd hoe men denkt over de karakteristieke thema's van Israël als religieuze entiteit.

Prof.dr. C. van Halem (Rotterdam, 1947) heeft als econoom vele functies in het bedrijfsleven vervuld. Sinds 1970 is hij parttime verbonden geweest aan het wetenschappelijk onderwijs; sinds de jaren 90 als hoogleraar bedrijfseconomie. Hij promoveerde in juni 2015 op dit onderzoek aan de Tilburg University.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

C. van Halem, C. van Halem - Israël: Wortel en Doorn