Etcetera - 20 jaar berichten over theater dans opera et cetera

Schrijver:
Titel: 20 jaar berichten over theater dans opera et cetera
ISBN: 9789056174385
Uitgever: Halewyck, Uitgeverij van
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 11,80
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Etcetera, 'een tijdschrift over theater et cetera', werd in 1982 opgericht omdat er een 'nieuw elan in het Vlaamse theater' zat en er nood was aan een theatertijdschrift om dat nieuwe te analyseren en erover te discussiëren, zo luidt het in het redactioneel van Etcetera nr. 1.
Journalisten, recensenten en essayisten berichtten in de eerste nummers vooral over nieuwkomers als Anne Teresa de Keersmaeker of Jan Fabre, over jonge festivals en centra als Kaaitheater en Stuc, en over internationale voorbeelden als Pina Bausch of Heiner Müller.
Langzamerhand verschoof de avant-garde van de marge naar het centrum. Etcetera evolueerde naar een meer essayistisch opinieblad, dat interessante artistieke praktijken in een bredere context plaatst.
Ter gelegenheid van zijn twintigjarig bestaan bundelt Etcetera een vijftigtal mooie, boeiende en kritische stukken. De compilatie laat zien op welke manier de redactie berichtte over kunstenaars die aanvankelijk tot de nieuwlichters hoorden en in de loop der jaren deel gingen uitmaken van de artistieke canon.
Dit boek biedt niet alleen een kroniek van een theatertijdschrift, maar ook van de podiumkunsten van de voorbije twee decennia.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.