Karr, Alphonse (redactie) - Les Guêpes 1839-1849

Schrijver:
Titel: Les Guêpes 1839-1849
Taal: Frans
Uitgever: Parijs' satirisch maandblad. Zeldzame, vrijwel complete set van de eerste tien jaar in oorspronkelijke losse nummers. Brussel: Michel, Grégoire, Wouters, Raspoet (opeenvolgend), 1839-1849. De volgende 3 nummers ontbreken: jrg.1/11, jrg.2/3, jrg.5/6.
Bijzonderheden: Softcover, genaaid, 390 tot 470 pagina's per jaargang. Bijna 100 nummers. De eerste vier afleveringen als heruitgave in een omslag. Doorgaans in goede staat. Van twee nummers ontbreekt het achterplat. Pakket, 1750gr.
Prijs: € 950,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Alphonse Karr (Parijs 1808 - Saint-Raphaël 1890) was journalist en schrijver; hoofdredacteur van Le Figaro (1836-1838), bevriend met Victor Hugo. Hij stichtte en runde Les Guêpes (De Wespen - een verwijzing naar Aristophanes' De Wespen) vrijwel geheel zelf van 1839 tot 1849, de hele periode die hier wordt aangeboden. Hij nam daarin bekende Fransen op de hak, zoals dat in Frankrijk nog steeds gebruikelijk is in bladen als Hara Kiri, Charlie (Hebdo en Mensuel), Le canard enchaîné, etc. In de woorden van Karr in het préface: "Je parlerai sans colère parce qu' à mes yeux, les hommes les plus méchants sont encore plus ridicules que méchants et que d'ailleurs je suis sûr de leur faire ainsi à la fois plus de tort et plus de chagrin." Portret van Karr op frontispice jrg.2/1. Zie voor meer informatie over hem Wikipedia Frans s.v. Alphonse Karr.

In een studie van P. Westra (Amersfoort: Slothouwer, 1910) wordt betoogd dat Multatuli als schrijver een navolger is van Karr. In deze studie is ook een hoofdstuk gewijd aan het tijdschrift Les Guêpes. Deze studie wordt meegeleverd met de aankoop. Karr en Multatuli staan beiden te boek als prominente aforisten.

Les Guêpes verscheen grotendeels als maandblad. In 1848 verscheen het als weekblad, maar vaak bevatte een blad meerdere nummers in dit weekblad-jaar. In 1849 wordt het opnieuw een maandblad. Tussen oktober en december 1847 verscheen het blad niet. Er zijn op hetzelfde moment meerdere uitgevers in deze periode van het tijdschrift. De belangrijkste is Levy in Parijs. Deze Brusselse editie wordt veel minder vaak aangeboden. Na 1849 is het blad verscheidene malen voortgezet onder aangepaste titels tot 1876, eveneens door Karr.
Verder lezen

Kas Cornelis uit Amsterdam

zakelijk
Vermeld altijd uw telefoonnummer bij een bestelling. Dat biedt een extra contactmogelijkheid als email-contact niet lukt, zoals vaak met hotmail- en Outlook-adressen gebeurt. -
Kijk ook goed in uw SPAM-box(-en) als u na drie dagen nog geen reactie van ons ontvangen heeft. - Wij accepteren PayPal en Revolut - Actief sinds 2006. KvK 87628244. - Wij doen ook inkoop.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Karr, Alphonse (redactie) - Les Guêpes 1839-1849 Karr, Alphonse (redactie) - Les Guêpes 1839-1849 Karr, Alphonse (redactie) - Les Guêpes 1839-1849 Karr, Alphonse (redactie) - Les Guêpes 1839-1849 Karr, Alphonse (redactie) - Les Guêpes 1839-1849

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Kas Cornelis

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Kas Cornelis
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Kas Cornelis
    Kamer van Koophandel nummer: 87628244
    NL004451298B70
  • Na uw bestelling ontvangen u en Kas Cornelis een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Kas Cornelis vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Kas Cornelis kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.