Michael Van Der Velden, Jan Wachtmeester - 100 jaar organiseren

Schrijver:
Titel: 100 jaar organiseren
ISBN: 9789490463151
Uitgever: Mediawerf
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 7,25
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Een eeuw organisatieadvies in Nederland (1910-2010). Dat is het thema van dit boekje. Het begint met Ernst Hijmans en Vincent van Gogh met hun eerste organisatieadviesbureau en eindigt bij de onoverzichtelijke brij aan organisatieadviesbureaus in Nederland anno 2011. Je kunt gerust constateren dat er veel gebeurd is in een eeuw tijd.
Aanvankelijk was het beroep van organisatieadviseur omgeven met een enigszins mystiek karakter. Organisatieadviseurs waren bijzondere mensen met bijzondere ideeën. In de loop van honderd jaar is deze mystiek nagenoeg geheel verdwenen. Inmiddels is de organisatieadviesbranche een ¿gewone¿ dienstverlenende industrie geworden, even bijzonder als andere branches. Dat was in de twintigste eeuw nog wel anders.
Vanaf de jaren zeventig verbreedde het organisatieadvieswerk zich. Er ontstonden grote adviesbureaus, die tal van diensten en producten aan commerciële bedrijven en non-profit organisaties aanboden.
De laatste tien jaar rechtvaardigt het aanbod van reguliere producten en diensten niet meer de hoge tarieven. Adviesbureaus die hun hoge tarieven proberen vol te houden, zien hun omzet dalen. Opdrachtgevers hebben de mogelijkheid, zeker gezien de grote concurrentie, meer te vragen
voor minder geld.
In 100 jaar organiseren wordt specifiek aandacht besteed aan Ernst Hijmans (1890-1987), de grondlegger van het organisatieadvieswerk in Nederland, zoals fraai wordt geïllustreerd door de bibliografie van Hijmans. Deze is geheel geactualiseerd, evenals de ¿Hijmansstamboom¿, die voor het eerst begin jaren tachtig is opgesteld.

Over de auteurs
Michael van der Velden (vennoot) en Jan Wachtmeester (senior adviseur) werken beiden bij Andersson Elffers Felix (AEF) in Utrecht (www.aef.nl). Michael is tevens bestuurslid van de ROA en verzorgt de column ¿Tegen het Licht¿ over vakethische kwesties in het adviesvak in het tijdschrift Management & Consulting. Jan heeft (samen met Karel Onwijn) eerder een boekje geschreven
over de Nederlandse Organisatie Kring (NOK), een bijzonder organisatieadviesbureau in de jaren zeventig.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Michael Van Der Velden, Jan Wachtmeester - 100 jaar organiseren