Ko Bordens, Erik de Jong - Werkboek groepsdynamica

Schrijver:
Titel: Werkboek groepsdynamica
ISBN: 9789024414161
Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 23,55
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het belang van het kunnen werken in groepen spreekt voor zichzelf: praktisch iedereen in opleiding en beroepsuitoefening heeft hiermee te maken. Werken in groepen kan op verschillende wijzen geteerd worden. Er is een traditionele manier om te leren: het bestuderen van boeken over groepsdynamica en groepswerk, het volgen van een lezing of het deelnemen aan studie en discussiegroepen; dit is een afstandelijke manier van teren. Het is ook te leren op een manier die op directe ervaring is gebaseerd: groepstraining. Op beide manieren wordt iets duidelijk over de structuur van een groep, leiderschap, onderlinge communicatie, verschillende rollen, waarneming en regels die at of niet uitgesproken het gedrag van de groepsleden bepalen. De eerste manier levert wellicht gesystematiseerde kennis op, de andere ervaringskennis. De auteurs zijn van mening dat beide benaderingen complementair zijn. Daarom [aten zij in dit werkboek zowel de eigen ervaring als de gesystematiseerde kennis aan bod komen. Het gaat er hierbij om eigen ervaring als groepslid en bestaande theoretische inzichten te koppelen en in wisselwerking te brengen. Bedoeld wordt hiermee te bereiken:
Het verwerven van kennis over groepsprocessen
Het waarnemen van groepsverschijnselen
Het bewust worden en indien gewenst veranderen van persoonlijke reactiewijzen in groepen. De hier gevolgde werkwijze houdt het volgende in:
Een wisselwerking tussen praktijk en theorie via het ervaringsleren (leermethode)
Een democratische werkwijze via contractlegging (werkmethode).
Aan de begeleiding wordt bijzonder duidelijk aandacht besteed, evenals aan de specifieke doelen, procesverslagen, subgroepen, gespreksleider, observatie en interpretatie. Het boek bevat, als rode draad, dertien uitgewerkte agenda's voor de groepsbijeenkomsten en een helder theoriedeel waar steeds naar verwezen wordt.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ko Bordens, Erik de Jong - Werkboek groepsdynamica