Elaine O'Reilly - Mei's Dream

Schrijver:
Titel: Mei's Dream
ISBN: 9789001561543
Uitgever:
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 4,75
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting Hoofdstuk Één- Mei had een droom: ze wil meedoen in de Olympische Spelen met het onderdeel hardlopen. Ze woont in Vancouver, in Brits Columbia, wat aan de westkust van Canada ligt. Ze woont daar met haar grootmoeder, omdat haar beide ouders overleden zijn. Negen jaar geleden zijn ze naar Canada gekomen vanuit Vietnam. In het begin was het niet makkelijk en moest ze Engels leren. Mei wil naar de universiteit, maar dit kan niet omdat ze een baantje nodig heeft om alles te kunnen betalen voor haar en haar grootmoeder. Ze werkt in een schoenenwinkel. Hoofdstuk Twee- Op zondag gaat Mei rennen op de weg naast de zee. Een klein jongetje valt in de zee als hij vogels achterna zit. Zijn moeder schreeuwt om hulp, omdat ze zelf niet kan zwemmen. Mei springt in het water om hem te redden en twee jonge mannen helpen om het jongetje uit het water te trekken. Ze nemen het jongetje mee naar het ziekenhuis, maar Mei wil niet mee rijden met mannen die ze niet kent dus ze gaat niet mee. Ze rent naar huis zodat ze kan opwarmen en vertelt niets over wat er gebeurd is aan haar grootmoeder, zodat ze zich geen zorgen zal maken. Mei begint met koken, maar haar grootmoeder ziet dat Mei’s haar nat is. Mei vertelt wat er gebeurd is en haar grootmoeder is trots op haar.


Hoofdpersonen Mei Nguyen – Een Vietnamees meisje dat in Vancouver woont. Haar droom is om mee te doen met de Olympische Spelen. Lan Thi - Mei’s grootmoeder. Mr Santini – Mei’s baas bij de schoenenwinkel. The Mannings – De familie van het jongetje dat Mei gered heeft en haar willen helpen haar droom te verwezenlijken. Mike Murray – Een TV producer die Mei helpt met het krijgen van sponsoring. Sandy – Mei’s nieuwe vriendin. Jack Pearson – Mei’s trainer. Nhu Quang – Mei’s vader. Thema Het thema van het boek is dat we allemaal onze dromen hebben, die ons gelukkig zullen maken, maar dat er ook dingen zijn waar we niet eens bij stil staan die ons ook gelukkig maken. Mei heeft haar vader terug door een reeks van onwaarschijnlijke gebeurtenissen, maar het leven is vol met deze gebeurtenissen en we moeten er het beste van maken om ons zelf gelukkig te maken. Een ander thema is, wanneer er een mogelijkheid op je pad komt moet je deze grijpen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.