Willem Gotink - Beweging in de GGz

Schrijver:
Titel: Beweging in de GGz
ISBN: 9789023248514
Uitgever: Gorcum B.V., Koninklijke van
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 6,45
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Tussen de jaren zeventig en 2010 vonden in de Geestelijke Gezondheidszorg onvoorstelbaar grote veranderingen plaats. De ideeën over de oorzaak van psychiatrische klachten veranderden drastisch, veel verblijfsafdelingen sloten hun deuren, nieuwe vormen van therapie zagen het licht en het taboe op psychiatrie verminderde. De RIAGG's ontstonden en in de fusies die megaorganisaties opleverden verdwenen ze ook weer. Ondertussen veranderde het financiële stelsel en kreeg ook de GGz te maken met de opkomende privatisering.Weinig maatschappelijke invloeden zijn aan de GGz voorbij gegaan.

Al die veranderingen scheppen nogal eens verwarring bij de klanten van de huidige GGz. Maar ook wie er zijn loopbaan als hulpverlener start of er misschien al jaren werkt, begrijpt niet altijd dat sommige misverstanden bij cliënten een gevolg zijn van de (soms drastische) veranderingen die zich in de afgelopen vier decennia binnen de GGz hebben voltrokken. Dit boek beschrijft deze veranderingen in grote lijnen, het waarom en de invloed ervan op de psychiatrie en de GGz: nuttige kennis voor iedereen die in de GGz werkzaam is. Het boek is toegankelijk geschreven en bevat herkenbare anekdotes. Daardoor is het ook voor mensen die op een andere manier met de GGz in aanraking komen, interessant om te lezen.

Over de auteur
Willem Gotink is zelfstandig werkzaam als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige en socioloog. Hij begon zijn loopbaan in de psychiatrie in 1978 als leerling-verpleegkundige. In de ruim dertig jaar die daarop volgde heeft hij in diverse functies en op verschillende plekken in de Geestelijke Gezondheidszorg gewerkt: binnen het psychiatrisch ziekenhuis en bij de RIAGG; als verpleegkundige, projectleider en als afdelingsmanager. In 2010 startte hij zijn eigen bedrijf, Toermalijn. Naast individuele- en groepstherapie leidt hij projecten op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Willem Gotink - Beweging in de GGz