Willem Enzinck, tekst en sommige foto`s, duitstalige editie - W

Schrijver:
Titel: Wolken, tekst met 42 groot formaat afbeeldingen in zw/w
ISBN: 9783881380287
Taal: Engels
Uitgever: Calatra Press Lahnstein, zonder jaartal (1981), 32 tekstblz. ongenummerd, fotopagina's genummerd 1 t/m 42, hardcover
Bijzonderheden: 25,5 x 19,5 cm., 480 gr., goede conditie, wat slijtage op de randen en hoekjes, onbeschreven
Prijs: € 6,00
Verzendkosten: € 3,85 (binnen Nederland)
Meer info:
Weinige voorkomende titel van Willem Enzinck, noch in het nederlands, noch in het duits. Willem Enzinck, schrijverspseudoniem van Aleid Johan Herman August Wensink (Apeldoorn, 31 oktober 1920 - Oostburg, 12 augustus 2001) was een Nederlands journalist, dichter, essayist en vertaler. Hij doorloopt het gymnasium te Zwolle en begint daarna de studie Nederlandse taal en letteren aan de Utrechtse universiteit. Hij debuteert op vijftienjarige leeftijd met journalistiek werk. In de Tweede Wereldoorlog is hij een van de paradepaardjes van de nationaalsocialistische uitgeverij De Amsterdamsche Keurkamer van George Kettmann. In 1941 verschijnt van hem bij deze uitgeverij onder het pseudoniem Johan Ponteyne de essaybundel Tegen de decadenten een drietal beschouwingen over onze hedendaagsche letterkunde. Hierin valt hij het literaire werk aan van E. du Perron, Menno ter Braak, Jan Greshoff en Simon Vestdijk. In 1942 voert hij naar aanleiding van zijn essays een literaire polemiek met Pierre H. Dubois. Onder een ander pseudoniem, George de Sévooy, publiceert Wensink in 1942 bij dezelfde uitgeverij de brochure Criterium voorbij en de dichtbundels Ster en blazoen en Beloken land. Wensink beschouwde zich destijds als een literator van de Nieuwe Orde. In zijn essays poogt hij af te rekenen met een aantal letterkundigen uit het interbellum en tracht hij de grondslagen te leggen voor de literatuur van de toekomst. Na de Tweede Wereldoorlog publiceert Wensink onder weer een nieuw pseudoniem, Willem Enzinck, proza en poëzie en schrijft hij over beeldende kunst. Ook is hij actief als vertaler uit het Duits, Frans en Engels. Het meeste succes heeft hij met zijn werken die geïnspireerd zijn op zijn talrijke reizen (in 1967 krijgt hij daarvoor de ANWB-prijs), zoals Maria met de houten jurk (1959) en Mount Everest, later uitgegeven als De grote klim (1971).
Verder lezen

booxandbooks uit Middelburg

particulier
Altijd met juiste omschrijving en foto. Sommige aanbieders zetten geen foto erbij: te lui, geen aandacht voor het boek en de koper, of ze hebben iets te verbergen.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Willem Enzinck, tekst en sommige foto`s, duitstalige editie - Wolken, tekst met 42 groot formaat afbeeldingen in zw/w

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij booxandbooks

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met booxandbooks
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en booxandbooks een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van booxandbooks vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • booxandbooks kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.