Schleijpen, Gabriëlle - Heartbeat Iran

Schrijver:
Titel: Heartbeat Iran
ISBN: 9789090245089
Taal: Nederlands
Uitgever: Gerrit Rietveld Academie,The Netherlands
Bijzonderheden: 464 pp, paperback, Engels/Nederlands
Prijs: € 19,99
Verzendkosten: € 6,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Op initiatief van Gabriëlle Schleijpen, hoofd Studium Generale aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, reisde een bonte groep studenten, docenten en kunstenaars gerelateerd aan de academie in 2005 en 2007 naar de Islamitische Republiek Iran om hun eigen persoonlijke inzichten op te doen over de status quo van het land. Terwijl ze in de buurt van 's werelds bakermat van de beschaving verbleven, hebben ze in totaal 16.000 foto's verzameld, waarvan sommige heel spontaan zijn genomen, andere meer opzettelijk, sommige met triviale zaken terwijl andere met serieuze onderwerpen te maken hebben. Dit was het moment waarop het idee geboren werd om dit boek uit te geven.

Voor de Heartbeat Iran-publicatie werd het overweldigende aantal afbeeldingen teruggebracht tot een tastbare selectie van 550 foto's. Verwijzend naar een land vol tegenstellingen en extremen, fungeert de ruggengraat in dit boek als een scheidslijn tussen twee polen: een 'as van het kwaad' waarmee de kijker de verschillende onderwerpen van de beelden naast elkaar kan plaatsen, hetzij als een enkel beeld, hetzij als een paar. Dichotomie als stijlprincipe.

Elke spread is niet alleen bedoeld om deze dualiteit, contrast of gelijkenis weer te geven, maar heeft ook betrekking op overeenkomstige afbeeldingen elders in het boek (zoals afgebeeld op pagina 72 en 73). Crosslinks op basis van beschrijvende trefwoorden (tags) maken contextueel zoeken en browsen mogelijk. In die zin moet Heartbeat Iran worden gezien als een publicatie die de lineaire vorm van een boek heroverweegt en een eerste stap zet naar een dynamische netwerkstructuur vergelijkbaar met Youtube. Met dit boek brengen de kunstenaars hulde aan de traditionele Perzische gastvrijheid en proberen ze zelfs pogingen om Iran te demoniseren in de media tegen te gaan.
Verder lezen

SonBoekNy uit Den Haag

particulier

Logo SonBoekNy

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Schleijpen, Gabriëlle - Heartbeat Iran Schleijpen, Gabriëlle - Heartbeat Iran Schleijpen, Gabriëlle - Heartbeat Iran Schleijpen, Gabriëlle - Heartbeat Iran

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij SonBoekNy

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met SonBoekNy
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en SonBoekNy een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van SonBoekNy vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • SonBoekNy kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.