Dieleman, P. (mr.). Redactie - ZEEUWSCHE VOLKSALMANAK 1933

Schrijver:
Titel: ZEEUWSCHE VOLKSALMANAK 1933
ISBN: n.v.t.
Taal: Nederlands
Uitgever: Boekhandel Firma P. Ochtman Lange Nobelstraat Zierikzee z.j. (= 1933)
Bijzonderheden: Softcover, paperback. Ingenaaid. Tekst ≥ artikelen, met vele advertenties. Formaat:12,5x15,5cm. Pg's. 128. Conditie: zeer goed, best; wel de gebruikelijke sporen van 'de ouderdom'
Prijs: € 29,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Iets uit/ over deze Almanak (pg. 13).
'EEN VOORWOORD
Zoo zal er dus weder een Zeeuwsche Volksalmanak verschijnen. En wij worden in onze gedachten teruggevoerd naar het schrikkeljaar 1836, dus bijna een eeuw geleden, toien voor het "eerst" de Zeeuwsche Volksalmanak bij den boekdrukker en boekverkooper J. v.d. Velde- Olivier te Zierikzee het licht zag.
Deze stond onder redactie van in Zeeland nog bekende namen:
Mr. J. Berman en H.M.C. van Oosterzee.
Gelderland, Friesland en Overijssel hadden toen reeds hun volksalmanak.
De samenstellers wendden zich met vertrouwen tot het Zeeuwsche volk en schreven:
"Dit achten wij dan toch een paal boven water, dat het denkbeeld van eenen "Zeeuwschen Volks-almanak" aan "alle Zeeuwen" welkom zal zijn, en dat een zekere fierheid daarop zich zeer wel laat vereenigen met die algemene Vaderlandsliefde, welke ons als burgers van het oude vrije Vaderland aaneen verbindt".
Kunnen de tegenwoordige samenstellers eenzelfde vertrouwen hebben?
Wij beleven op economisch gebied zeer zware tijden. De moeitevolle strijd om het bestaan stompt velen af en houdt hen af van intellectueel genot, weerhoudt hen van de beoefening van letteren, kunst en historie, en doet de hartstocht en liefde voor land en volk bij menigeen slapen.
Toch is een volksalmanak wel op zijn plaats en kan deze in een behoefte voorzien. (...).

Middelburg, October 1932 Mr. P. Dieleman'.

Niet te vinden in Antiqbook.
Verder lezen

BOOKS TO DESIRE uit Zaltbommel

particulier

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dieleman, P. (mr.). Redactie - ZEEUWSCHE VOLKSALMANAK 1933 Dieleman, P. (mr.). Redactie - ZEEUWSCHE VOLKSALMANAK 1933 Dieleman, P. (mr.). Redactie - ZEEUWSCHE VOLKSALMANAK 1933 Dieleman, P. (mr.). Redactie - ZEEUWSCHE VOLKSALMANAK 1933 Dieleman, P. (mr.). Redactie - ZEEUWSCHE VOLKSALMANAK 1933 Dieleman, P. (mr.). Redactie - ZEEUWSCHE VOLKSALMANAK 1933 Dieleman, P. (mr.). Redactie - ZEEUWSCHE VOLKSALMANAK 1933

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS TO DESIRE

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOOKS TO DESIRE
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS TO DESIRE een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS TO DESIRE vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOOKS TO DESIRE kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.