Jeffrey, Michael - Christie's Arts and Crafts Style

Schrijver:
Titel: Christie's Arts and Crafts Style
ISBN: 9780823006427
Taal: Engels
Uitgever: Watson-Guptill
Bijzonderheden: 192pp, gebonden
Prijs: € 29,99
Verzendkosten: € 6,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Christie's Arts and Crafts Style, met nieuwe kennis en voorheen ongeziene foto's, verkent een van de belangrijkste periodes van het late negentiende-eeuwse ontwerp toen vakmanschap en schoonheid werden bedreigd door de massaproductie van de stedelijke fabriek. Beginnend met de Grote Tentoonstelling van 1851, die het begin van het Victoriaanse tijdperk van massaproductie inluidde, gaat het boek verder met het onderzoeken van de geboorte van de Arts and Crafts-beweging, legt de fundamentele principes uit die het beheersten en laat zien hoe zijn kampioen, William Morris, zo'n sterke reactie tegen het industrialisme inspireerde. De beweging verspreidde zich snel naar zowel Europa als Amerika en het werk van grote bijdragers zoals Frank Lloyd Wright, Louis Comfort Tiffany en Bugatti worden in volgende hoofdstukken besproken met casestudy's van hun specifieke werk. Het laatste deel van het boek concentreert zich op het gevarieerde scala aan objecten, van keramiek tot meubels, van glas tot affiches, die werden beïnvloed door de beweging en analyseert de nieuwe productietechnieken die kunstenaars in die periode ontwikkelden. Met dit boek, geïllustreerd met 120 full colour foto's, profileert Michael Jeffery, een Christie's specialist, de belangrijkste kunstenaars van de Arts and Crafts-periode en bevat informatie over hun individuele kenmerken om de verzamelaar te helpen. Voor de talloze liefhebbers draagt dit boek, onderdeel van de Pavilion-serie over Christie's verzamelbare spullen, nieuwe kennis bij aan een steeds populairder wordende markt.
Verder lezen

SonBoekNy uit Den Haag

particulier

Logo SonBoekNy

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jeffrey, Michael - Christie's Arts and Crafts Style

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij SonBoekNy

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met SonBoekNy
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en SonBoekNy een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van SonBoekNy vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • SonBoekNy kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.