Oz Clarke - Oz Clarke's Wine Atlas

Schrijver:
Titel: Oz Clarke's Wine Atlas
ISBN: 9780316860642
Uitgever: Little Brown UK
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 8,40
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Oz Clarke's Wine Atlas is een uitgebreide en informatieve gids geschreven door de gerenommeerde wijnexpert Oz Clarke. In dit boek neemt Clarke de lezers mee op een reis door de wereld van wijn, waarbij hij de belangrijkste wijnregio's en -landen verkent.

Het boek begint met een inleiding waarin Clarke zijn passie voor wijn deelt en uitlegt waarom hij ervoor heeft gekozen om een atlas te schrijven. Vervolgens gaat hij dieper in op de basisprincipes van wijnproeven, het begrijpen van wijnlabels en het kiezen van de juiste wijn voor elke gelegenheid.

Daarna begint het eigenlijke atlasgedeelte, waarin Clarke de belangrijkste wijnregio's van over de hele wereld behandelt. Hij begint met de klassieke wijnlanden zoals Frankrijk, Italië en Spanje, en gaat vervolgens verder naar opkomende wijnlanden zoals Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Elke regio wordt uitgebreid besproken, met informatie over de geschiedenis, de klimatologische omstandigheden, de druivenrassen die er groeien en de kenmerkende wijnstijlen die er worden geproduceerd. Clarke deelt ook zijn persoonlijke aanbevelingen voor wijnen uit elke regio, waardoor de lezers een goed startpunt hebben bij het ontdekken van nieuwe wijnen.

Wat dit boek echt onderscheidt, is de prachtige cartografie. Het bevat gedetailleerde kaarten van elke wijnregio, waarop de belangrijkste wijngebieden, wijngaarden en wijnroutes worden aangegeven. Deze kaarten zijn niet alleen informatief, maar ook visueel aantrekkelijk en maken het gemakkelijk om de geografische context van elke regio te begrijpen.

Naast de kaarten bevat het boek ook prachtige foto's van wijngaarden, wijnmakers en landschappen, waardoor de lezers een visuele indruk krijgen van de wijnwereld. Clarke's levendige schrijfstijl en zijn vermogen om complexe informatie op een toegankelijke manier over te brengen, maken het boek bovendien zeer leesbaar en boeiend.

Oz Clarke's Wine Atlas is een must-have voor zowel beginnende wijnliefhebbers als ervaren connaisseurs. Het biedt een uitgebreid overzicht van de wereld van wijn en stelt lezers in staat om hun kennis en waardering voor wijn te vergroten. Of je nu op zoek bent naar een specifieke wijnregio om te verkennen of gewoon wilt genieten van de prachtige foto's en boeiende verhalen, dit boek is een waardevolle toevoeging aan elke boekenplank.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Oz Clarke - Oz Clarke's Wine Atlas