Barry van der Rijt - Barry Van Der Rijt - Exquisite Errors DMCO

Schrijver:
Titel: Barry Van Der Rijt - Exquisite Errors DMCO-1
ISBN: 9789492051134
Uitgever: The Eriskay Connection
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 12,55
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Heeft iemand die afwijkt van de norm een geestelijke stoornis? Of kun je door af te wijken juist bijzondere talenten en kwaliteiten hebben? Bij beeldend kunstenaar Barry van der Rijt werd tien jaar geleden de diagnose ADHD gesteld. Exquisite Errors laat zien dat zijn 'afwijking' een fascinerend project kan opleveren.

Van der Rijt raakte gefascineerd door de verrassende verstoringen die kunnen ontstaan bij de digitale weergave van film. In een periode van twee jaar maakte hij op een obsessieve manier honderden afbeeldingen van dit soort digitale fouten, codec errors genaamd. Door doelbewust verstoringen aan te brengen in de weergave van digitale film ontstond een serie prachtige 'afwijkingen'.

In Exquisite Errors groepeert hij deze afwijkingen in categorieën, geïnspireerd op de DSM, de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders. Dit handboek definieert ruim driehonderd psychische stoornissen en bepaalt welke diagnosen gesteld kunnen worden. Hèt grote verschil met de DSM is dat alle 'afwijkingen' in Exquisite Errors niet als iets negatiefs maar als iets positiefs worden gelabeld.

Barry van der Rijt maakt met zijn werk een krachtig statement en plaatst onze kijk op stoornissen in een nieuw perspectief. Hij omarmt niet alleen de schoonheid van de 'afwijking' maar wijst ook op het belang ervan.

De publicatie bevat een inventarisatie van 300 werken van Van der Rijt, systematisch gecategoriseerd in 20 typologiën, allen gediagnostiseerd, met puntgewijze beschrijvingen van alle relevante karakteristieken.

Barry van der Rijt (1974, Nijmegen) is een beeldend kunstenaar en experimenteel filmmaker. Hij houdt ervan om te spelen met film-gerelateerde materie: videobanden, codecs, pixels, schermen. Met de resultaten van zijn experimenten creëert hij nieuwe betekenissen, die meestal resulteren in korte films. Zijn werk werdt vertoond op de Nederlandse nationale televisie, in musea, op verschillende internationale festivals in Europa, en op tentoonstellingen buiten Europa.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Barry van der Rijt - Barry Van Der Rijt - Exquisite Errors DMCO-1