Jacqueline Bel, Elke Brems, Aad Meinderts, Yves T'Sjoen - Zacht

Schrijver:
Titel: Zacht Lawijd - Literair-historisch tijdschrift 3 - Schrijvers in de Eerste Wereldoorlog
ISBN: 9789044132274
Uitgever: Maklu, Uitgever
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 4,85
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Over het boek
Het zal niemand ontgaan zijn dat dit jaar het begin van de Eerste Wereldoorlog herdacht wordt. Er verschenen treinladingen nieuwe boeken over het onderwerp. België is bij dit 100-jarig jubileum eveneens overspoeld met nieuwe boeken, waarbij geen geplette grashalm onbesproken bleef.
Cultuur, en dan met name literatuur, bleef daarbij echter onderbelicht. Zacht Lawijd wil met deze speciale aflevering laten zien hoe een aantal Vlaamse en Nederlandse schrijvers hun houding in de oorlog bepaalde.
In dit themanummer over de Grote Oorlog wordt nog eens duidelijk hoe ongelooflijk ingewikkeld de politieke loyaliteiten in België verkaveld waren, en hoe de literaire wereld daarin positie koos. De wijze waarop over de oorlogsomstandigheden werd geschreven, bleek nog veel gevarieerder dan gedacht, zoals blijkt uit de hier gepresenteerde artikelen over de frontpoëzie uit de loopgraven, de gedichten van naar het buitenland uitgeweken schrijvers, de dagboeken van de vele vluchtelingen, het journalistieke werk van de intellectuelen en niet te vergeten de correspondenties waarin auteurs, uitgevers en anderen zich verantwoordden ten opzichte van hun collega's, instanties of hun naasten.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jacqueline Bel, Elke Brems, Aad Meinderts, Yves T'Sjoen - Zacht Lawijd - Literair-historisch tijdschrift 3 - Schrijvers in de Eerste Wereldoorlog