H. Klamer, G. Dolsma - Perspectief Op Een Participatiemaatschap

Schrijver:
Titel: Perspectief Op Een Participatiemaatschappij
ISBN: 9789023241775
Uitgever: Gorcum B.V., Koninklijke van
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 6,55
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
'De houdbaarheid van de verzorgingsstaat is onderwerp van vele discussies –
in de politiek, maar ook bij de vakbeweging, werkgevers en burgers. Er staat dan ook veel op het spel. Helder is dat hervorming nodig is: enerzijds vanwege de vergrijzing en de gewenste versterking van de economie, anderzijds vanwege veranderingen in de samenleving, zoals individualisering, emancipatie en toegenomen diversiteit. In Perspectief op een participatiemaatschappij gaan de auteurs op zoek naar een sociaal stelsel dat mensen uitdaagt om te participeren en hun talenten te ontwikkelen, en dat bovendien financieel en maatschappelijk houdbaar is.

Klamer, Dolsma en Van den Braak schetsen hun perspectief op een participatiemaatschappij mede vanuit de principes van het christelijk-sociaal denken. Daarbij geven zij een nieuwe invulling aan begrippen als solidariteit, persoonlijke verantwoordelijkheid en subsidiariteit. Mensen en bedrijven krijgen meer ruimte om zelf invulling te geven aan levensloop, loopbaan en sociale zekerheid, en voorzorg en investeren in menselijk kapitaal staan voorop. Veel meer dan nu wordt een appèl gedaan op medewerkers en bedrijven om verantwoordelijkheid te nemen, om arbeidsongeschiktheid en werkloosheid te voorkomen en om vakkennis op peil te houden. Mensen krijgen faciliteiten om aan hun eigen employability te werken en keuzes te maken ten aanzien van hun loopbaan en levensloop, en oudere werknemers blijven langer doorwerken.

‘Perspectief op een participatiemaatschappij’ biedt een omvattende analyse van de overgang van een verzorgingsstaat naar een participatiemaatschappij en de daarmee gepaard gaande veranderingen in ons sociaal stelsel. Het behandelt de achterliggende principes, beargumenteert de noodzaak voor verandering, geeft ideeën voor alternatieven en beschrijft de praktische gevolgen die dit alles heeft voor het sociaal beleid van organisaties.

Huib Klamer, Guusje Dolsma en Jan-Willem van den Braak zijn alledrie verbonden aan VNO-NCW.'
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

H. Klamer, G. Dolsma - Perspectief Op Een Participatiemaatschappij