Lizebeth Bonefaas-Pouwels, Hilde Veldman-Koop - 4 seizoenen

Schrijver:
Titel: 4 seizoenen
ISBN: 9789079458004
Uitgever: Lizebeth Bonefaas-Pouwels
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 10,35
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
4 seizoenen met Rap en Rebbel. Een voorleesprentenboek met vier verhalen. In totaal 48 pagina’s in kleur uitgevoerd met harde omslag (A4 formaat). Geschikt voor kinderen t/m 6 jaar.

Het hele jaar door, 4 seizoenen lang, zijn de avonturen van de twee peuterkonijntjes Rap en Rebbel gevolgd. Lees wat ze er zelf over zeggen.
Rap en Rebbel: “Onze schrijfster, Lizebeth heeft 4 van onze grootste avonturen beschreven. Zo gaan we kamperen bij de boer. We spelen in de bladeren in het bos. We ontdekken de mooiste steentjes en beleven spannende momenten in de winter. Hilde heeft prachtige tekeningen bij onze avonturen gemaakt. Wat kan zij mooi tekenen! Nu kunnen we altijd weer even terugkijken wat we allemaal hebben beleefd. Leuk joh!
Kom je onze avonturen mee beleven?”
Lees hieronder een deel van ons avontuur in de herfst: “Kijk eens,” roept Rebbel, “het regent blaadjes!” Rap rent naar het raam. Rode, gele en bruine bladeren dansen door de lucht. De takken van de bomen zwaaien heen en weer. Zo hard waait het.
“Oh mamma, mogen we naar buiten?” vraagt Rap.
“Ja hoor. Je moet wel je sjaal goed omdoen, want het is erg koud.”
Rebbel doet Knuf ook een sjaal om.
Samen met de blaadjes dansen ze door het bos. Rap begint te rennen. Zijn zusje gaat achter hem aan. Zij houdt Knuf heel stijf vast. De wind waait in hun rug. Het is net of ze vliegen. Zo hard gaat het! De bladeren vliegen wel echt door de lucht, totdat ze tegen een boom, op een grote bult vallen. Rap rent er naar toe. In de bladerhoop laat hij zich vallen. Plof! Het doet niet eens zeer.
Rebbel neemt een aanloop. Samen met Knuf duikt ze op de kop in de bladerhoop. Onder de bladeren is het erg donker. Het voelt nat en een beetje koud. Snel kruipt ze eronder vandaan.
Ze wil al weer rennen. Ze knijpt haar pootje goed dicht. Dan kan Knuf niet wegwaaien.
Maar, waar is Knuf? Haar pootje is leeg…”
Rap over Rebbel:
“Rebbel is m’n liefste zusje. Ze kan heel goed sneeuwballen gooien en heel mooie steentjes zoeken. Ze is ook heel sterk zoals je kunt lezen in het winterverhaal. Wat ze toen deed? Nou, het heeft iets te maken met mijn bezoekje aan meneer Mol.”
Rebbel over Rap:
“Rap is natuurlijk mijn grote stoere broertje. Maar Knuf is ook heel lief. Rap heeft me geholpen toen ik Knuf kwijt was in het bos. Hij dook zelfs door de bladeren heen. Rap durft heel veel. Hij is heel erg dapper.”

Meer informatie over de auteur Lizebeth Bonefaas-Pouwels
Mijn naam is Lizebeth Bonefaas-Pouwels. Ik ben geboren en opgegroeid in het Overijsselse dorp Bergentheim. Al heel jong was ik gek op boeken. Ook schrijven had al snel mijn belangstelling. Op de basisschool was het al een wens van mij om schrijfster te worden. Een aantal verhaaltjes verzon ik tijdens langere autoritten op de achterbank om te vertellen aan mijn jongere broer en zusjes.
Kleine boekjes werden ook al gemaakt. Met de hand geschreven, en in elkaar geniet. Geplastificeerd met plakband. Ze liggen ergens goed bewaard.
Na de HAVO ben ik naar de PABO gegaan. Werken met kinderen vond en vind ik geweldig. In 2000 afgestudeerd en in het Friese Ureterp aan de slag gegaan. Daar heb ik mooie jaren gehad als leerkracht voor groep 4.
Op een gegeven moment begon het schrijven weer te kriebelen en besloot ik een cursus te gaan volgen om te kijken of het wat voor mij was. Van het één kwam het ander. Het eerste Rap en Rebbel verhaal is tijdens die cursus geboren. Na die tijd zijn er nog meer verhalen ontstaan over de twee ondeugende konijntjes.
In 2007 zijn we verhuisd naar Assen. Toen ben ik gestopt met het juf zijn, om me thuis meer bezig te houden met de kinderen en schrijven.
Onze dochter Renate was toen al geboren en een kleine twee jaar later kwam daar Nadine bij. Twee prachtige dochters aan wie het boekje “Rap en Rebbel in de sneeuw” voor een deel is opgedragen.
Rap en Rebbel zijn twee peuterkonijntjes, die hun avonturen voor een groot deel beleven in het bos waar ze wonen. Avonturen die peuters zullen herkennen. Een deel van mijn inspiratie haal ik uit Renate, een ontdekkende en avontuurlijke peuter die zelfs de kleinste dingen in de tuin ziet.
In de verhalen van Rap en Rebbel probeer ik twee ondernemende peuters met een gezellige warme thuisbasis neer te zetten. Ik hoop dat veel ouders en kinderen dit zullen herkennen en daarom de verhalen met veel plezier (voor)lezen en bekijken.

Meer informatie over de illustrator Hilde Veldman-Koop
Mijn naam is Hilde Veldman (meisjesnaam is Koop) en ik ben de tekenares van Rap en Rebbel. Ik ben geboren en opgegroeid in het Groningse dorpje Sauwerd. Op mijn achttiende ben ik gaan studeren aan de kunstacademie in Kampen, maar omdat ik toch liever een sociaal beroep wilde doen ben ik naar de PABO in Zwolle gegaan en ben daar afgestudeerd als onderwijzeres. Als afstudeeropdracht heb ik een methode voor het basisonderwijs geïllustreerd. Na de PABO heb ik een tijdje als juf gewerkt in de onderbouw en nu ben ik de gelukkige moeder van Daniel aan wie het boekje Rap en Rebbel in de sneeuw ten dele is opgedragen en daarnaast teken ik met veel plezier aan Rap en Rebbel. Met deze tekeningen probeer ik een liefdevolle, gezellig huiselijke sfeer neer te zetten en natuurlijk twee kleine peutertjes die heerlijk opgaan in hun spel.
Ik hoop dat de kinderen en hun ouders tijdens het voorlezen deze sfeer mogen meebeleven.
Heel veel plezier bij het lezen, en het bekijken van de tekeningen van Rap en Rebbel!
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Lizebeth Bonefaas-Pouwels, Hilde Veldman-Koop - 4 seizoenen Lizebeth Bonefaas-Pouwels, Hilde Veldman-Koop - 4 seizoenen