Mohammed Moestagaab - Witchfinder's sister

Schrijver:
Titel: Witchfinder's sister
ISBN: 9789026310188
Uitgever: Ambo/Anthos B.V.
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 4,15
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Vanwege de belofte aan een heilige draagt de vijftienjarige Noe'maan een haarpluim op zijn hoofd, die niet mag wor­den afgeknipt voordat aan die belofte is voldaan. Denkt men. Dat blijkt helaas maar de helft van de waarheid te zijn. Wan­neer de ware betekenis van de haarpluim aan het licht komt, heeft dat verregaande gevol­gen, voor Noe'maan zelf, maar ook voor de rest van het dorp. De verteller plaatst de schelm­achtige belevenissen van Noe'maan in het centrum van belangrijke wereldgebeurte­nissen, waardoor een ironische verbinding tussen grote en kleine geschiedenis ontstaat. Dat volksgeloof en mystiek een belangrijke plaats innemen in het dagelijks leven in Egyp­tische dorpen, komt ook in de beide andere verhalen duidelijk tot uiting. De lezer krijgt een onthullende blik op de dorps­geheimen als tijdens een poli­tieonderzoek blijkt wat zich allemaal op de bodem van het kanaal bevindt, en beleeft de bloei en ondergang van een dorp waar men het spreken is verleerd.
Mohammed Moestagaab werd in 1938 in Opper-Egypte ge­boren en woont tegenwoordig in Caïro. Sinds hij in 1969 zijn eerste korte verhalen pu­bliceerde, heeft hij zich door zijn humor en vlotte stijl in korte tijd grote populariteit verworven. Voor de novelle Uit de geheime geschiedenis van Noe'maan Abd al-Hafiz ontving hij in 1984 de Egyp­tische staatsprijs voor proza­literatuur.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Mohammed Moestagaab - Witchfinder's sister