Carlos Fuentes - Aura

Schrijver:
Titel: Aura
ISBN: 9789029051071
Uitgever: Meulenhoff Boekerij
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 4,50
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Aura is een roman geschreven door de Mexicaanse auteur Carlos Fuentes. Het boek, oorspronkelijk gepubliceerd in 1962, is een meeslepend en mysterieus verhaal dat zich afspeelt in Mexico-Stad.

Het verhaal draait om Felipe Montero, een jonge historicus die op zoek is naar werk. Hij reageert op een advertentie waarin een mysterieuze vrouw genaamd Consuelo zoekt naar een schrijver om haar memoires te schrijven. Felipe wordt uitgenodigd om naar het huis van Consuelo te komen, een oud en vervallen gebouw in het hart van de stad.

Eenmaal aangekomen bij het huis, ontmoet Felipe de bejaarde Consuelo en haar jonge nichtje Aura. Hij wordt al snel betoverd door Aura, een mysterieuze en aantrekkelijke vrouw. Terwijl Felipe begint te werken aan de memoires van Consuelo, raakt hij steeds meer geobsedeerd door Aura en de vreemde gebeurtenissen die zich in het huis voordoen.

Het verhaal neemt een bovennatuurlijke wending wanneer Felipe ontdekt dat Aura en Consuelo eigenlijk dezelfde persoon zijn, maar op verschillende tijdstippen in hun leven. Aura blijkt een geest te zijn, gevangen in het huis en gevoed door de levensenergie van Felipe. Hij wordt gevangen in een web van illusies en verlangens, en begint te twijfelen aan zijn eigen realiteit.

Fuentes weeft een intrigerend verhaal waarin de grenzen tussen droom en werkelijkheid vervagen. Hij verkent thema's als identiteit, seksualiteit en de verstrengeling van verleden en heden. De sfeer van het boek is duister en beklemmend, met een constante spanning die de lezer in zijn greep houdt.

Aura is een kort maar krachtig boek dat de lezer uitdaagt om na te denken over de aard van de werkelijkheid en de complexiteit van menselijke relaties. Fuentes' schrijfstijl is poëtisch en beeldend, waardoor de lezer volledig wordt ondergedompeld in de mysterieuze wereld van het verhaal.

Het boek is een klassieker in de Latijns-Amerikaanse literatuur en wordt beschouwd als een van Fuentes' meesterwerken. Het is een must-read voor liefhebbers van magisch realisme en literaire fictie. Aura laat de lezer achter met een gevoel van verwondering en verwarring, en nodigt uit tot herlezing om de vele lagen van het verhaal volledig te kunnen doorgronden.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Carlos Fuentes - Aura