Isaäk Mol, Marja Pronk - Veranderjazz

Schrijver:
Titel: Veranderjazz
ISBN: 9789081091497
Uitgever: Mediawerf
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 5,45
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het woord veranderen roept in organisaties spanning op. Bij medewerkers en vaak ook bij hun leidinggevenden. Plannen die door de directie worden gelanceerd (oude wijn in nieuwe zakken?), de voorspelbare weerstand, en geklaag dat nooit wordt gerealiseerd wat beoogd was. Natuurlijk is dit een gekleurd en stereotiep beeld: veel veranderingen hebben wel degelijk het gewenste effect en dragen bij aan de ontwikkeling van mensen en organisaties. Niettemin is het gevoel van swing vaak afwezig.
In de muziekwereld is het proces van met elkaar zoeken hoe een stuk het beste gespeeld kan worden, een van de centrale en meest aantrekkelijke elementen. In arbeidsorganisaties verloopt die gezamenlijke, improviserende zoektocht van directie, management en medewerkers naar optimalisatie van de organisatiedoelen
vaak met meer moeite dan met
plezier. Terwijl ook hier de beweging, de veranderjazz, juist ontstaat wanneer de mensen er in slagen om hun creativiteit en improvisatievermogen te gebruiken om voortdurend te ontwikkelen. Organisatieontwikkeling is een creatief groeiproces, met moeilijke of pijnlijke momenten, maar waarin mensen zich ook verbinden en samen iets moois realiseren.
In dit boek zoeken de auteurs naar inspiratie voor organisatieontwikkeling en verandering. Zij zijn te rade gegaan bij mensen die dagelijks met organisatieverandering en -ontwikkeling van doen hebben.
En daar zelfs prijzen mee gewonnen
hebben. Wat doen zij nu precies om met
een organisatie succesvol te veranderen?
Wat kunnen we van leren van makers van
muziek, toneel, film en televisie? Bij uitstek brengen zij iets in beweging. Vanuit drama op televisie wordt bijvoorbeeld de parallel duidelijk tussen angsten en verlangens van personages in een verhaal en communicatie in de organisatie. Uit het toneel worden de begrippen hiërarchisch collectief en gemeenschappelijk scenegevoel uitgewerkt naar inzet van leiderschap en vakmanschap. Het geheel levert een serie verrassende inzichten op rondom belangrijke themas leiderschap, vakmanschap en communicatie.
Mensen die met verandering te maken
hebben zullen in dit boek meteen herkenning voelen. De inzichten zijn helder en inspirerend, direct te vertalen en toepasbaar in de verander- en ontwikkelpraktijk van elke organisatie. Met als doel om weer te kunnen genieten van veranderen en
ontwikkelen: een gevoel van veranderjazz.
Coverafbeelding - voorkant van uw boek: ZIE ATTACHMENT, up te loaden naar de promotionele gegevens.Coverafbeelding - achterkant van uw boek: ZIE ATTACHMENT, up te loaden naar de promotionele gegevens.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Isaäk Mol, Marja Pronk - Veranderjazz