Mirvis - De Damessalon

Schrijver:
Titel: De Damessalon
ISBN: 9789041408211
Uitgever: Flamingo
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 11,75
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Als haar man sterft verhuist Batsheva, een tot het jodendom bekeerde vrouw, met haar vijfjarige dochtertje Ayala naar zijn geboorteplaats Memphis. Ze probeert aansluiting te vinden bij de vrouwen van de Damessalon, maar wordt door dit orthodoxe gezelschap met argusogen bekeken. Want Batsheva is ruimdenkend en artistiek en heeft een grote belangstelling voor meditatie en spiritualiteit, terwijl de vrouwen hun leven wijden aan bet huishouden en hun gezin. Toch raken ze langzamerhand gecharmeerd van Batsheva's enthousiaste kijk op joodse tradities en rituelen. Totdat Batsheva op goede voet komt met de opstandige meisjes van de middelbare school - meisjes die snakken naar een glimp van het niet-koosjere leven - en ze misschien iets te goed bevriend raakt met de tien jaar jongere Yosef. die geliefde enige zoon van de rabbijn. Wanneer deze relatie serieus wordt en Batsheva's verleden bekend raakt kunnen de vrouwen van de Damessalon het niet eens worden over de vraag of ze Batsheva moeten steunen of buitensluiten.

Tova Mirvis schetst in De Damessaloii liet onvergetelijke portret van de eigenzinnige en hartveroverende Batsheva, die een brug probeert te slaan tussen twee culturen. Deze intrigerende roman laat zien wat er gebeurt wanneer een gesloten gemeenschap onder druk komt te staan van de buitenwereld. Als ouders hardnekkig proberen hun kinderen binnen strikte grenzen te houden, maar niet zien dat ze ze op deze manier juist kwijtraken. De Damessalon gaat over de keuze tussen traditie en vernieuwing tussen vasthouden aan normen en waarden en toegeven aan de nieuwsgierigheid naar wat op je pad komt. Een roman die de sfeer ademt van
Vreugde der wet van Pearl Abraham.

Tova Mirvis groeide op in Memphis, Tennessee, en woont momenteel in New York. Ze studeerde Schone Kunsten bij Mary Gordon aan Columbia University.

'Een vleugje De Golum van Isaac Bashevis Singer, een scheutje De vuurproef van Arthur Miller, een scherp oog, een gevoelig oor, aantrekkelijke humor en een meerstemmig perspectief maken De Damessalon tot een klein wonder: een originele wijze en wonderschone roman.'
Binnie Kirschenbaurn, auteur van - minnaars zonder naam
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Mirvis - De Damessalon Mirvis - De Damessalon