Pat Barker - Niemandsland

Schrijver:
Titel: Niemandsland
ISBN: 9789052261058
Uitgever: Uitgeverij de Geus B.V.
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 4,85
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Niemandsland is het eerste deel van de Regeneratie-trilogie, geschreven door Pat Barker. Het boek speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog en volgt de levens van verschillende personages die betrokken zijn bij de oorlog.

Het verhaal begint in 1917, in een Brits legerhospitaal in Craiglockhart, Schotland. Hier behandelt de psychiater Dr. William Rivers soldaten die lijden aan shellshock, een psychische aandoening veroorzaakt door de traumatische ervaringen aan het front. Eén van zijn patiënten is de jonge dichter Siegfried Sassoon, die openlijk zijn afkeer van de oorlog heeft geuit en nu als geestelijk gestoord wordt beschouwd. Rivers probeert Sassoon te overtuigen om zijn protesten te staken en terug te keren naar het front, maar hij begint te twijfelen aan de zin van de oorlog.

Terwijl Rivers zijn patiënten behandelt, volgt het verhaal ook de ervaringen van Billy Prior, een jonge officier die zelf ook lijdt aan shellshock. Hij wordt geconfronteerd met de gruwelen van de oorlog en worstelt met zijn eigen identiteit en seksualiteit. Daarnaast worden ook andere personages geïntroduceerd, zoals soldaten die terugkeren naar het front en vrouwen die werken in de oorlogsindustrie.

Niemandsland is een aangrijpende roman die de psychologische impact van oorlog op individuen onderzoekt. Pat Barker slaagt erin om de gruwelijkheden van de Eerste Wereldoorlog op een indringende manier weer te geven, zonder te vervallen in sensatiezucht. Ze beschrijft de fysieke en mentale littekens van de soldaten op een realistische en empathische manier.

Het boek is gebaseerd op waargebeurde feiten en de personages zijn grotendeels gebaseerd op historische figuren. Pat Barker combineert fictie met historische nauwkeurigheid, waardoor het verhaal een diepgaande en authentieke sfeer krijgt. Ze onderzoekt thema's als trauma, identiteit, mannelijkheid en de zin van oorlog.

Niemandsland is een meeslepende roman die de lezer confronteert met de gruwelen van oorlog en de impact ervan op individuen. Het boek is goed geschreven, met levendige personages en een meeslepende verhaallijn. Het is een aanrader voor liefhebbers van historische fictie en oorlogsromans.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Pat Barker - Niemandsland